Ugrás a tartalomra

Új játszóudvarral bővült a Szent Miklós görögkatolikus óvoda

Nagy-Hankó Krisztina
Utoljára módosítva
2024. szeptember 11. szerda 16:15
Elsődleges cél a keresztény értékrend mentén a nevelő-oktató munka, de szükséges, hogy a testi fejlődésükhöz is hozzájáruljanak.
Fotók: Mocsári László

Átadták és megszentelték szerdán a miskolci Szent Miklós Görögkatolikus Óvoda és Bölcsőde új játszóudvarát. 

Az új játszóudvar ajándék, nem csak a gyermekek, de az intézmény számára is, melyet fenntartójuknak, a Miskolci Egyházmegyének köszönhetnek - fogalmazott Molnár Istvánné Palkó Ildikó a Szent Miklós Görögkatolikus Óvoda és Bölcsőde főigazgatója. Négy udvarrészük volt eddig, amely azonban már egyre szűkebb volt annak a több mint 150 gyermeknek, akik hozzájuk járnak – jegyezte meg.

Mocsári László képgalériája

Az új udvarrésszel nagyobb teret kaptak a gyermekek a játékra. A sok színes játék alkalmas a nagy mozgások gyakorlására, a gyermekeknek nagyobb terük van a szaladgálásra és nem kell zsúfolt helyen lenniük. Amennyiben az időjárás engedi, akkor még idén ősszel kipróbálhatják az ovisok a játszóudvart, bár a fű még csak sarjad, ezért az igazi zöld területre még várni kell. Addig csak a gumiborításon tevékenykedhetnek. Teljes pompájában valószínűleg csak tavasszal vehetik birtokba a kicsik a létesítményt – tudatta a főigazgató. 

A 70 millió forintos beruházás egy kormányzati óvodafejlesztési program keretében valósult meg – mondta Bialkó Mária, a Miskolci Egyházmegye Közfeladatot Ellátó Intézményei Fenntartójának (MEKIF) igazgatója. A pályázati programból több intézmény is részesült a vármegyében különböző mértékben, a Szentpéteri kapui óvoda pedig játszóudvart kapott.

Fontos, hogy a gyermekek a legjobbat kapják. Elsődleges cél a keresztény értékrend mentén a nevelő-oktató munka, de ahhoz, hogy a gyerekek lelki és szellemi fejlődése a legjobb úton menjen, ahhoz szükséges, hogy a testi fejlődésükhöz is hozzá járuljunk – hangsúlyozta az igazgató. Eddig viszonylag kis terület állt rendelkezésre a hat csoportos óvoda gyermekeinek a mozgásra a szabadban. Ezért nagy szükség volt a mai kornak megfelelő játszóudvar kialakítására. 

Az átadási ceremónián megosztotta gondolatait a jelenlévőkkel még Szemerszki Mihály görögkatolikus atya is, majd a Napocska, valamint a Szellőcske csoport óvodásai adtak műsort. 

Az ünnepség a játszóudvar megtekintésével záródott, melyet Orosz Atanáz, a görögkatolikus Miskolci Egyházmegye püspöke szentelt meg. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!