Ugrás a tartalomra

Új képtárral bővül a miskolci Herman Ottó Múzeum

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. október 13. péntek 10:15
A Herman Ottó Múzeum számos dologgal büszkélkedhet, köztük azzal is, hogy két új épületrésszel is bővítették szűk egy évtizeden belül, amit nem sok múzeum mondhat el magáról - emlékeztet az intézmény pénteki közleményében.
Juhász Ákos augusztusi felvétele

Mint írják: jelen beruházást követően, – amely az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a Magyar Kormányzat vissza nem térítendő támogatásából valósul meg – új képtárat kap az intézmény, illetve megújul a jelenlegi restauráló csarnok is.

Felidézik: a Herman Ottó Múzeum 125 éve gyarapodó gyűjteményeiben több mint háromszázezer, egyedileg nyilvántartott műtárgy és dokumentum található. A múzeum gyűjteményei az elmúlt években két jelentős kollekcióval is gyarapodtak.

Kitérnek arra is, hogy a múzeum bővítése a „Herman Ottó Múzeum bővítése és környezetének fejlesztése” című projekt keretében valósul meg, melynek célja a város kiállítási kínálatának erősítése, a múzeumlátogatás minőségének emelése és egy a kulturális örökségre alapozott turisztikai attrakció kialakítása.

A fejlesztés eredményeképpen a múzeum jelenlegi épülete egy kétszintes kiállítótérrel bővül, ahol két állandó kiállítás kap helyet: „A titkos és a publikus” és a „Miskolc anno” - áll a közleményben.

A Herman Ottó Múzeum Képtárat 2023. december 30-án nyitják meg. A múzeum várja azokat, akik szeretnék felfedezni a város történelmét és művészetét. 

További információ ITT.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!