Ugrás a tartalomra

Új koncepció szerint épül újjá a DVTK csapata

minap.hu / dvtk.eu
Utoljára módosítva
2022. május 20. péntek 15:15
A cél, a költségvetés és a vezetőedző személye nem változik Diósgyőrben, minden más igen: jelentősen átalakul a keret, új csapat épül, mindenki teljesítmény alapú szerződést kap, és a szakmai stábba is érkeznek új szakemberek. Magyar Mátyás, a DVTK többségi tulajdonosa értékelte a hétvégén lezáruló bajnokságot, és felvázolta a jövőre vonatkozó elképzeléseket a klub oldalán.
Fotó: dvtk.eu

Részletek a dvtk.eu-n péntek délelőtt közzétett interjúból:

– Megfordult egyáltalán a fejedben tavaly nyáron, hogy nem sikerül a feljutás?

– Részünkről megvolt a teljes elhatározás, azonnal vissza szerettünk volna jutni az élvonalba, és ennek rendeltünk alá mindent, illetve ennek megfelelően határoztuk meg a költségvetést, és állítottuk össze a játékoskeretet. Ugyanakkor gondolkodó emberként tisztában voltunk azzal a lehetőséggel, hogy nem sikerül, de bíztunk magunkban. A labdarúgás egy rendkívül összetett sportág, rengeteg összetevő befolyásolja az eredményt, amiből, ha csak egy nem jön, akkor elmaradhat a siker. Nem létezik a „biztos feljutás” receptje. Amennyiben lenne, akkor az FTC nem harmadik, a Vasas pedig nem negyedik kísérletre tért volna vissza az élvonalba, pedig egyik esetben sem lehet forráshiányra fogni a kudarcokat.

– Megbántad-e az edzőváltást?

– Legfeljebb azt, hogy nem korábban történt, mert tavasszal hirtelen és nagyon meredeken zuhanni kezdett a csapat teljesítménye. Ugyanakkor egyetértek azzal a kijelentéssel is, hogy nem szerencsés időpontban váltottunk vezetőedzőt. Ettől függetlenül szükséges volt, és véleményem szerint a váltás nélkül sem értünk volna el jobb végeredményt.

– Kimondhatjuk, hogy a tavalyi évhez hasonlóan ismét építkezéssel kezdődik a nyár?

– Ha létezik egyáltalán pozitívuma a feljutás elmaradásának, akkor az az, hogy teljesen az alapoktól építjük újjá a csapatot. Bízom benne, hogy kialakul egy mag, amelyik egy olyan játékkép letéteményese, amiért érdemes kimenni a stadionba. Az pedig minimum, hogy akaratban senki nem nőhet fölénk. Tisztában vagyok azzal, hogy a következő idény még nehezebb lesz, mert fentről érkezik az MTK és a Gyirmót, várhatóan erősít az ETO, szerintem harcba száll a Nyíregyháza, a Haladás idén is mutatott szép periódusokat, a pécsiekkel mindig számolni kell, és rendre feltűnik egy meglepetés csapat is. A feladat nehézségét az idő hiánya csak növeli, mert bármilyen építkezés mindig időt igényel, az pedig nekünk nincs, az előttünk álló idény végén fel kell jutni az élvonalba.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!