Ugrás a tartalomra

Új kültéri bútorok Lillafüreden

Miskolc TV/minap.hu
Utoljára módosítva
2022. február 15. kedd 15:38
A korábbi, közel harmincéves pihenőhelyek már teljesen korhadtak voltak, ezért volt szükség a cseréjükre.

Varga László és Kertész Béla az új pavilonokkal. Fotó: Juhász Ákos

Másfélmillió forintból cserélték le a lillafüredi nagy park filagóriáit. A bontási munkálatokat a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. végezte. Kertész Béla, a cég műszaki vezetője a Miskolc Mának elmondta, a korábbi csaknem harmincéves pihenőpadok és asztalok már nagyon rossz állapotban voltak.

- A faanyag már mindegyiken korhadt volt, ezért a múlt héten el is bontottuk a korábbi pihenőpadokat és az asztalokat is. Előkészítettük a területet az új filagóriák telepítéséhez illetve ezen munkálatokkal együtt elvégeztük a területnek a metszését, különböző bokroknak cserjéknek, a letört faágakat is eltávolítottuk, hogy tulajdonképpen egy megújult környezetbe várjuk a tavaszt – mondta.

Az új, a kornak megfelelő színvonalú szabadtéri pihenőhelyekre közbeszerzést írtak ki és a legjobb ajánlat kiválasztása után másfélmillió forintból vásárolták és telepítették a filagóriákat. Varga László, a Borsod-Abaúj-Zemplén megye kettes számú országgyűlési választókerületének közös ellenzéki képviselő-jelöltje apró, de nagyon fontos lépésnek nevezte a mai korszerűsítést.

- Lillafüred egy klimatikus gyógyhely, egyedülálló az országban és nagyon széles körben ismert. Már eddig is beszámoltunk sok fejlesztési elképzelésről, amit a következő években szeretnénk megvalósítani. Egy komplex pályázatot fog benyújtani a város a klimatikus gyógyhely kapcsán, tehát olyan fejlesztésekre, amik a turisztikai vonzerőt javítják., olyan fejlesztésekre, amik a miskolciaknak is fontosak – mondta.

Varga László hozzátette, szakemberekkel konzultálva néhány héten belül konkretizálódnak az elképzelések és ezeket társadalmasítja majd a városvezetés. A politikus úgy fogalmazott azt szeretné, ha érdemi lépések történnének Lillafüreden.

További hírek

Olvasnivaló