Ugrás a tartalomra

Új laptopokkal és projektorokkal kezdték meg a tanévet Miskolctapolcán

Kujan István
Utoljára módosítva
2022. szeptember 01. csütörtök 12:01
A modern oktatás feltételeinek megteremtésében a Rotary Club Miskolc-Tapolca is segített a helyi általános iskolában.
Juhász Ákos képgalériája

A Miskolci Kazinczy Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola Miskolctapolcai Tagiskolájában is megnyitották a 2022-23-as tanévet csütörtökön. A becsengetést kilenc osztályban közel kétszáz diák várta vérmérsékletének megfelelő lelkesedéssel. Még a hátsó sorok izgágább diákjai is felfigyeltek, amikor az évnyitó ünnepségen átadták a miskolctapolcai rotaryklub ajándékát: közel 700 ezer forint értékű új laptopokat és új kivetítőket kapott az oktatási intézmény, amikkel az informatikaoktatást szerették volna támogatni.

A klub ezévi elnöke érdeklődésünkre rámutatott, egyik alaptevékenységük a tehetségek gondozása, ezért segítik a helyi iskola működését.

- Az adománygyűjtő rendezvényeinken befolyt bevételből, magánszemélyek és cégek felajánlásaiból, valamint az országos klubunk egyik pályázatából jött össze ez a forrás, így két-két laptoppal és projektorral tudtuk segíteni az általános iskolát - mondta Adorján János.

Az intézmény egyébként teljes és jelenléti tanévre készül, ezt emelte ki köszöntőjében az iskola igazgatója is. Juhász József igyekezett megnyugtatni a szülőket, amikor hangsúlyozta: nem készülnek iskolabezárásra, se a megemelkedett energiaárak miatti szénszünetre; nem akarnak átállni fatüzelésre, és nem fognak sötétben, gyertyafénynél sem tanítani.

- A mi terveink szerint a megszokott módon halad tovább az élet, de arra kérünk minden diákot és tanárt, hogy figyeljünk oda arra, hogyan bánunk a javainkkal: ha például kimegyünk a teremből, kapcsoljuk le a villanyt, fölöslegesen ne fűtsük az udvart - sorolta, hozzátéve: mindent megtesznek azért, hogy a gyermekek sikerrel teljesítsék az általános iskolát, és sikeresen tanulhassanak tovább.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!