Ugrás a tartalomra

Új otthonra találtak

Kujan István
Utoljára módosítva
2021. szeptember 11. szombat 15:37
A belváros szívében, három felújított teremben, és kibővült kínálattal hívja táncolni az érdeklődőket a profi karriert befutott Süttő Roland-Tombácz Anikó versenytáncospáros. x

Az első lépésektől a profi karrierig – jelenleg négy csoportban kínálnak lehetőséget számukra, már egy új helyen, hiszen szeptemberben adták át oktatóbázisukat a Villanyrendőr közvetlen szomszédságában, a Széchenyi utca 40. szám alatt (bejárat a Szinva terasz felől). Az óráikon nagy a nyüzsgés, míg a teremben oktatás van, érkeznek az érdeklődő szülők és csemetéik. – Bizony megnőtt a számuk, amióta megnyitottunk – avat be minket Anikó.

A legfiatalabb növendékekben még elevenen élnek az első órák emlékei. Ficsór Petra, Varga-Popovics Regina és Virosztkó Jázmin több mint két évvel ezelőtt tette meg az első tánclépéseket a miskolci oktatóknál. Egyöntetűen állították: hamar magukkal ragadta őket a hangulat és maga a mozgás. Örülnek, hogy most már versenyekre is járhatnak, de mindez nem megy a tanulás rovására.

Hasonló élmények indították el Maczkó Márk és Csorba Viktória táncos karrierjét is, ők 10 és 15 évvel ezelőtt kezdték. – Én is úgy akartam táncolni, ahogy az oktatóim. Példaképeink nagyon sok mindenben – mondja Viki. Táncpartnere, Márk csatlakozik hozzá. – Türelmet és kompromisszumkészséget tanultunk, tudjuk, hogy fejlődni csak sok-sok gyakorlással lehet – mondja a páros, akik az új bázisukat „második otthonnak” tartják. – Régóta kerestünk már egy ilyen közös otthont, jó, hogy végre megtaláltuk. Az utánpóltás számára is sokat jelent, hiszen ez a hely már csak a miénk. Teljesen más ilyen közegben táncolni.

– A három helyiségből egy biztos, hogy mindig szabad lesz, így a táncosok akkor is „teret” kapnak, amikor épp nincs vezetett programjuk, de gyakorolni vagy akár csak beszélgetni szeretnének a többiekkel. És nekünk is biztonságot ad, hogy van egy saját bázisunk – veszi át a szót Roland és Anikó. – Így könnyebben tudunk tervezni, legyen szó egy új tanfolyam elindításáról vagy külföldi tanárok fogadásáról. A miliő kiváló, hogy táncot oktassunk. Köszönettel tartozunk tehát a felújításban segédkező szülőknek, a Mento Kft.-nek és a városnak a gyümölcsöző együttműködésért.

Ahol minden a táncról szól. Mocsári László képgalériája

És közben újabb, magasan képzett oktatók érkeztek – mások mellett Baráth Péter –, valamint a kínálatot is folyamatosan bővítik: a gyermekeknek és felnőtteknek szóló társastánc mellett indul versenytánc leendő és „ex” táncosoknak, előkészítő foglalkozás óvodásoknak, anya-fia, apa-lánya tánckurzus, esküvői tánc és csapatépítő tánctanfolyamok cégeknek és baráti társaságoknak is. További részletek a Miskolcz-Revital TSE megújult Facebook-oldalán olvashatók.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!