Ugrás a tartalomra

Új parkoló épül a Petneházy városrészben

H.Sz.
Utoljára módosítva
2020. június 20. szombat 09:08
Előbb rendbe teszik a környéket, utána lehet fejleszteni.
A hejócsabai gyógyszertár környékét is rendbe tették.

A miskolci 3-as számú választókerület az egyik legfurcsább alakú terület a városban, hiszen idetartozik Hejőcsaba cementgyári oldala, az Avas-alja, Martinkertváros egyharmada, a Népkert környéke és a Soltész Nagy Kálmán utca egy része. Ennek megfelelően az itt felmerülő, megoldásra váró feladatok is sokrétűek.

- A megválasztásom után a körzet minden egyes utcáját végigjártam, hogy felmérjem a legfontosabb problémákat – mondta lapunknak Hegedűs Andrea, a körzet egyéni önkormányzati képviselője. – A lakosoktól kapott információ szerint és amit személyesen is tapasztaltam, annak alapján készítettem el ennek az időszaknak az ütemtervét. A vírushelyzet átírta a választókerületi alap felhasználását is, így a szűkös anyagi keret miatt az idei évet a rendrakás és takarítás évének neveztem. Nagyon sok helyen ugyanis azzal kellett kezdeni, hogy a korábban elhanyagolt területeket megtisztítsuk, rendbe tegyük, hogy aztán további fejlesztéseket lehessen végrehajtani.

Habár a város különböző területei tartoznak a körzetbe, a környékbeliek hasonló kérésekkel fordultak a képviselőhöz. „Több park is található a területen, itt gyomirtást, fűvágást, gallyazást végeztünk. A Koboz utca parkban és a választókerület több pontján elszállításra kerültek a rozsdás reklámtáblák, korlátok, betontörmelékek, megrongált virágkaspók. Közel 400 ezer forintért szereztünk be virágokat, amelyeket a Városgazda szakemberei ültetnek ki, majd utána folyamatosan ápolnak. A Testvérvárosok útján allergén fákra panaszkodtak a lakók, ezeket a szükséges engedélyek beszerzése után kivágattuk, a pótlásukról gondoskodunk. A hejőcsabai volt óvodaépület területrendezése megtörtént, valamint a Gárdonyi Géza Művelődési Ház használaton kívüli parkrészén a gazirtást is elvégzik.”

A közlekedési kérdések az itt élők életét nap mint nap érintik. „A Martinkertvárosból érkezett a kérés, hogy kerekesszékkel nehezen tudják megközelíteni a buszmegállót, így meg kellett oldani az akadálymentesítést. Kicseréltük a tapolcai útnál és Hejőcsabán a zebra melletti védőkorlátokat. A Testvérvárosok útján a járdákat, a lépcsősort és a rámpát kellett javítani. A lakók elmondása szerint nehéz a parkolás a Petneházy-lakótelepen. Ezen fog javítani az az új, hathelyes parkolórész, amelyet a Park utcában az óvoda előtt alakítunk ki, először zúzalék kővel, később pedig szilárd burkolattal. A Martinkertvárosban szinte folyamatos javításra szorul az okoszebra, ennek szeretnénk majd egy végleges megoldást találni. Örülök annak, hogy sikerült elérni a járvány ideje alatt bezárt avasi posta újranyitását, hiszen a környékbelieknek Hejőcsabára vagy a belvárosba kellett menniük levelet feladni vagy csekket befizetni.”

Sokakat érdekel, hogy mi lesz a hejőcsabai műemlék gyógyszertár sorsa. „A tulajdonos nyitott minden együttműködésre, ezzel kapcsolatban már több tárgyalást és bejárást lefolytattunk vele, végleges döntés még nem született. Amit az önkormányzat megtehet, az a környék rendbetétele, így például lebontjuk a gyógyszertár melletti kereskedelmi bódésort, ami nagyon rontja az összképet. Bízom benne, hogy végül olyan megoldás születik, amely a város értékévé teszi újra az épületet.”

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!