Ugrás a tartalomra

Új tulajdonosa van a DVTK-nak

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. január 06. szerda 19:22
Új tulajdonoshoz került a 110 éves, legnagyobb és legnépszerűbb vidéki sportklub, a DVTK. A klub többségi üzletrészét tulajdonló Borsodsport Invest Kft. 100 százalékának megvásárlására vonatkozó adásvételi szerződést röviddel ezelőtt írta alá a BORSODI SPORT Holding Kft., valamint az Arago Befektetési Holding Zrt. – írja sajtóközleményében a DVTK.


- A DVTK mindig is nagy hagyományokkal és szurkolótáborral rendelkezett, de az elmúlt tíz évben a klub – az előző tulajdonosi körének is köszönhetően – újra visszakerült a magyar sport térképére –  nyilatkozta Dr. Magyar Mátyás, a BORSODI SPORT Holding Kft. ügyvezetője és a Fájdalom Ambulancia magánorvosi központ vezető szakorvosa. 

Kiemelte, a klubot irányító menedzsment kiváló munkájának köszönhetően a DVTK hatalmas fejlődésen ment keresztül. Stabil gazdasági alapokon álló regionális szervezetté, valamint olyan sport branddé nőtte ki magát, amely vonzóvá tette számunkra ezt a pénzügyi és szakmai befektetést.

„Egy ilyen környezetben lehetőségünk lesz arra, hogy a sportolóknak a professzionális edzői háttér mellett, infrastrukturálisan és orvosszakmai oldalról is olyan támogatást biztosítsunk, ami a személyi fejlődésükkel párhuzamosan egy még erősebb, egységesebb és akár nemzetközi szinten is az élvonal felé törekvő csapatot eredményez. Ez az elsődleges cél, amiért közösen kell dolgoznunk” – tette hozzá.
 

A DVTK esetében ráadásul egy egész régiót lefedő multisportklubról beszélhetünk – folytatta – , amelyhez 20 szakosztály és egy észak-magyarországi labdarúgó hálózat is hozzátartozik. „Külön örültünk annak, hogy a DVTK vezetői nyitottak a határon túli projektekre is és tavaly szerepet vállaltak a szlovák FC Košice labdarúgó klub fejlesztésében. Ennek eredményeként - szlovák partnereinkkel együttműködésben - egy remek szakmai kapcsolatot tudtunk kialakítani egy hozzánk közel eső, komoly labdarúgó hagyományokkal rendelkező régióval. Reményeim szerint nemsokára újabb szponzorok is bekapcsolódnak majd a területről a DVTK támogatásába - tette hozzá az új tulajdonos képviselője.


- Az elmúlt években sikerült lefektetni a jövő klubjának alapjait, így az új tulajdonosokkal karöltve tovább dolgozhatunk azon, hogy a DVTK túlszárnyalja az elmúlt 110 év sikereit - tette hozzá Sántha Gergely, a DVTK elnöke. 

Mint mondta, amellett, hogy a magyar kormánynak köszönhetően 2018 óta új futballstadionnal rendelkeznek,

„Olyan fejlődésen ment keresztül a Diósgyőri Sportliget, mint korábban még sohasem, amiért köszönet illeti a klub előző tulajdonosát, a kormányzat sportfejlesztés mellett elkötelezett tagjait, a DVTK-t támogató partnereinket, valamint minden kollégámat, akiknek munkája nélkül ez nem valósulhatott volna meg. A folyamatosan bővülő edzőközpont, az orvosdiagnosztikai központ és a hamarosan elkészülő multicsarnok mellett, az egri és a salgótarjáni sportszeretők is új létesítményekkel gazdagodhattak".
 

- A DVTK ma már nem csak egy futball klub, hanem az ország egyik legnagyobb sportklubja, ahol 20 szakosztályban többezer felnőtt- és utánpótlás korú sportoló DVTK címerrel a szíve felett sportol. Munkánk eredményeként 2019-től kiemelt sportakadémia lett a DVTK LSA. Büszkék vagyunk a DVTK eddig elért eredményeire, többek között a jégkorongozók bajnoki címeire, a női kosárlabdázók kupagyőzelmére, a férfi labdarúgók 2014-es Ligakupa-győzelmére vagy a Puskás Ferenc Stadionban telt ház előtt megvívott Magyar Kupa-döntőre. Mindent megteszünk azért, hogy labdarúgóink továbbra is a legmagasabb osztályban játszanak és a mostani tulajdonosváltásnak is köszönhetően a jövőben ismét nemzetközi kupaindulást jelentő eredményért tudjanak küzdeni. Ehhez azonban az új tulajdonosi kör támogatásán kívül szükséges egy szélesebb körű, regionális összefogás, amely megmutatja, hogy egyrészt az egész régió számíthat a DVTK-ra, másrészt a DVTK is számíthat az egész észak-magyarországi régióra – hangsúlyozta az elnök.

További hírek

Olvasnivaló