Ugrás a tartalomra

Új vízelvezetőt építenének Perecesen, fél éve várnak az engedélyre

Kujan István
Utoljára módosítva
2022. július 28. csütörtök 13:58
Már csak a kormányhivatal a gátja az Erenyő utcai felújításnak, de a késlekedés sokba kerülhet, hiszen az építőipari árak is egyre magasabbak - mondta a körzet önkormányzati képviselője csütörtökön.
Fotó: Juhász Ákos

Aki végigmegy Pereces fő útján, az maga is tapasztalhatja, hogy a toldozott, folt hátán folt aszfalt nem teszi valami komfortossá a haladást. 2019-től Bazin Levente (Velünk a Város) a városrész önkormányzati képviselője, azt mondja, az előző városvezetés idején még csak nem kátyúmentesítették az útszakaszt, nemhogy a csapadékvíz elvezetésére fordítottak volna gondot.

Az elmúlt 2-2,5 évben amit tudtak, megtettek mindenesetre: megszüntették a balesetveszélyes úthibákat, kijavították a csapadékvíz-elvezető árkokat, és rendszeresen lefestik a közúti korlátokat is.

- De ezek is csak pillanatnyi megoldást jelentenek, hiszen egy régi és elöregedett útszakaszról beszélünk - ismeri el a politikus.

Ahhoz, hogy az útpályát rendbe tudják tenni, előbb mintegy 1,5 kilométeres szakaszon fel kellene újítani az út melletti árkot. Bazin Levente elmondása szerint ezzel sem foglalkoztak érdemben a korábbi ciklusban, egy imitt-amott kiásott földárok próbálja elvezetni (több helyen az úttestre) a domboldalról lezúduló esővizet. A város - egy komplex, több mint 500 millió forintos pályázat részeként - nyert arra forrást, hogy korszerű, betonelemes vízelvezetéssel megoldják a problémát. Megtervezték a beruházást, majd tavaly év végére ennek dokumentációja is elkészült. A folyamat azonban elakadt.

- Lépésről lépésre haladtunk, tavasszal már meg akartuk kezdeni a munkát, fél éve azonban a kormányhivatalhoz tartozó vízügyi hatóság aláírására várunk. Hogy ezt továbbra sem kaptuk meg, most már komoly nehézséget fog okozni, hiszen az elszálló infláció miatt az építőipari árak is jóval magasabbak, mint mondjuk fél évvel ezelőtt - mutat rá az önkormányzati képviselő.

Ha minden a tervek szerint haladt volna, akkor már idén nyáron kiépülhetett volna a csapadékvíz-elvezetés Pereces főutcáján - így viszont félő, hogy az engedély csúszásával legkorábban is csak jövő tavasszal kezdődhet a munka.

- Komolyan merem állítani, hogy a megfelelő vízelvezetés kiépítése után forrást fogunk találni az út újraaszfaltozására is - zárta Bazin Levente önkormányzati képviselő.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!