Ugrás a tartalomra

Újabb melegrekordokkal búcsúzott a nyárias idő

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. április 16. kedd 11:43
A hidegfront előtt még több melegrekord is megdőlt a hétfői napon. 

Hétfőn is megdőlt a hajnali és napi, országos és fővárosi melegrekord is - közölte a HungaroMet Zrt. a honlapján kedden. Azt írták: a legmelegebbet a Csongrád-Csanád vármegyei Kiszomboron mérték hétfőn, 31,4 Celsius-fokot, amivel megdőlt az erre a napra vonatkozó melegrekord. korábban az ezen a napon mért legmagasabb hőmérséklet 27,6 Celsius-fok volt, amit Csongrádon mértek 1952-ben.
    
Hozzátették: a fővárosban sem volt még ilyen meleg ezen a napon, mióta rendszeres hőmérsékleti méréseket végeznek. Újpesten 26,8 fokot mértek, a korábbi, 26,2 fokos rekordot szintén 1952-ben mérték Budapest Istvánmező állomáson.
    
Éjszaka sem tudott lehűlni a levegő 18,3 fok alá Pécs Árpádtető meteorológiai állomáson, amivel megdőlt a hajnali melegrekord. Ezen a 16,7 fok volt a rekordtartó, amit Pécs Egyetem állomáson rögzítettek 2018-ban.
    
Budapesten szintén szokatlanul enyhe volt az éjszaka: 15,2 fokig hűlt a levegő Zugligeten, amivel megdőlt a hajnali fővárosi melegrekord. Az eddigi rekord 14 fok volt, amit Soroksár állomása tartott 1956-ból, illetve Kamaraerdő 1952-ből - írták.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!