Ugrás a tartalomra

Újabb parádés győzelem az Euroligában

dvtk.eu / minap.hu
Utoljára módosítva
2023. január 06. péntek 11:46
A 2023-as esztendő legelső mérkőzésén a DVTK HUN-Therm az olasz Beretta Famila Schio gárdáját fogadta a DVTK Arénában. Az Euroliga B csoportjának 8. fordulójában lejátszott mérkőzés nagyszerű összecsapást hozott, amelyen bár a nagyobb rutinnal rendelkező vendégek szélesebb rotációt alkalmaztak, a közönségük támogatását élvező és hatalmas lelkesedéssel játszó diósgyőri lányokat ők sem tudták ezen a napon megállítani, így a DVTK megérdemelten győzött 65-63-ra - írja a dvtk.eu.
Horváth Csongor képgalériája a mérkőzésről

Nagyszerű hangulatban indult útjára a labda, a diósgyőri szurkolók szép számban látogattak ki 2023 első összecsapására, és ezúttal a vendégcsapat sem maradt támogatás nélkül, hiszen harminc drukker Schióból is érkezett. A fergeteges atmoszféra ellenére, vagy éppen azért, alig esett kosár a mérkőzés elején, három perc alatt mindössze Green dupláját és Mabrey hármasát jegyezhettük fel. A folytatásban aztán kiszakadt a gólzsák, és az adok-kapokból a DVTK jött ki jobban. Bernáth triplája után Garbin is betalált, Guirantes pedig egy 2+1-essel iratkozott fel a pontszerzők közé (10-7). Hat percnyi játék után időt kértek az olaszok, hiszen a csereként pályára lépő Kányási Veronika szép tempója is célba ért. A timeout után Völgyi Péter pályára küldte a friss igazolást a litván Monika Grigalauskytėt, aki remek védekezéssel mutatkozott be új csapatában. Ndour és Sottana kosaraival kapaszkodott a Schio, de a DVTK se hagyta magát, Guirantes büntetőit követően még Aho Nina és Grigalauskytė is betalált, így az első játékrészt behúzták a piros-fehérek (18-14).

Kim Mestdagh és Amanda Zahui révén gyorsan ledolgozta az első negyedben összeszedett hátrányát a Schio. A diósgyőrieknek majdnem három percre volt szükségük az első pontjaik megszerzéséhez, Kányási a második ziccerét már nem hibázta el (20-18). Ndour gyorsan válaszolt, majd Aho Nina remek középtávolijára Mestdagh reagált egy triplával. Astou Ndour újabb könnyű kosara után Völgyi Péter időt kért (22-25). a negyed felénél Kányási és Verona gyors kosárváltásával folytatódott a játék, majd Green villant meg kétszer is, de Constanza Verona ismét résen volt (28-29). Rendkívül élvezetes volt az összecsapás, igazi csúcskosárlabdát láthattak a nézők. A szünethez közelítve Mestdagh és Ndour hárompontosaival kissé ellépett ellenfelétől a vendég együttes, a diósgyőriek támadójátékába több hiba is becsúszott. Az első félidő utolsó percében még Keys labdája is beszédült, nagyon kellett Guirantes duplája (30-37).

A fordulás után Verona keze sült el leghamarabb, Darcee Garbin válaszolt rá egy nagyszerű hármassal. A másik oldalon Howard is megmutatta, hogy nem jön zavarba, ha távolról kell tüzelni (33-42). A 24. percben elkezdődött Garbin show-ja, az ausztrál magasjátékos egymás után hét pontot rámolt be az olasz gárda gyűrűjébe, egy csapásra parádés lett a hangulat a DVTK Arénában (40-42). Georgios Dikaioulakos időkérése ellenére a DVTK lendülete nem tört meg, Kányási előbb egyenlített, majd Green megfordította a találkozó állását. A Schio vészes gólcsöndjét Ndour törte meg, Mabrey triplájával pedig már újfent az olaszoknál volt az előny (44-47). A DVTK-időkérés után Grigalauskytė vágott be egy hármast, de Keys egy, illetve a nagyszerűen játszó Mestdagh három pontjával újfent a narancssárga mezesek jutottak levegőhöz. A játékrész utolsó percében Zahui is betalált, a negyedet ezzel együtt a hazaiak nyerték meg (47-53).

Sok kimaradt dobás után Aho Nina 2+1-esére Sottana hármasa volt az olasz reakció a záró etap első perceiben. A folytatásban eszméletlen küzdelem dúlt a pályán, és úgy tűnt, a Schio uralja a mérkőzést, amikor Guirantes duplájával és Kiss Angi váratlan hárompontosával újra teljesen nyílt lett a találkozó (56-58). Az olaszok időt kértek a negyed felénél, majd Ndour következett egy közelivel, Garbin pedig egy jó büntetővel. Egy fantasztikus hármassal Garbin egyenlített, zengett a csarnok, de ez sem zavarta meg Giorgia Sottanát, aki bátran betört a diósgyőri palánk alá és nem is hibázta el a könnyű kosarat (60-62). Keys két büntetőjéből csak egyet értékesített, Aho N. pedig bedobta a tempóját. Két perccel a vége előtt Ndour veszítette el a fejét, Garbin egy és Aho két büntetőjével megfordította az állást a DVTK (65-63). Elképesztő izgalmak közepette az utolsó percben mindkét oldalon kimaradt egy-egy akció. A vendégek időkérése után húsz másodperc maradt vissza, ez idő alatt nem esett újabb találat, így a DVTK HUN-Therm egy fantasztikus győzelemmel nyitotta meg az új esztendőt (65-63).

Euroliga B csoport, 8. forduló

DVTK HUN-Therm - Beretta Famila Schio 65-63 (18-14, 12-23, 17-16, 18-10)

Miskolc, DVTK Aréna, 1600 néző. Játékvezetők: Sinisa Pripa (szerb), Suzana Vujicić (montenegrói), Josip Mikulić (horvát). 
DVTK: Guirantes 9, Aho N. 9, Bernáth 3/3, Garbin 17/9, Green 8. Csere: Kányási 10, Grigalauskytė 6/3, Kiss A. 3/3. Vezetőedző: Völgyi Péter.
Schio: Mabrey 6/6, Verona 10, Howard 3/3, Keys 6, Ndour 13/3. Csere: Bestagno, Sottana 10/6, Mestdagh 11/9, Zahui 4, Crippa. Vezetőedző: Georgios Dikaioulakos.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!