Ugrás a tartalomra

Újabb Škoda tört össze, ezúttal a Győri kapuban hajtott villamos elé egy autós

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2022. február 08. kedd 13:19
Az eset miatt jelenleg az Újgyőri főtér és a Thököly utca között villamospótló autóbuszok jártak, a menetrendszerinti közlekedés a teljes pályán fél tizenkettő körül állt helyre.
Olvasónk felvétele

Mentőautó a villamossínen, egy másik pedig az úttesten, egy villamos pedig a nyílt pályán vesztegel – ez látszik azon a felvételen, amit olvasónk küldött nekünk kedd délelőtt. A kép beküldője azt kérte, járjunk utána, pontosan mi történt.

A Miskolc Városi Közlekedési Zrt. (MVK) tájékoztatása szerint baleset – legalábbis ez derül ki a közlekedési vállalat Facebook-oldalán kiadott tájékoztatása szerint. Ők azt írják: a baleset a Győri kapu és az Aba utca kereszteződésben történt, a helyszínelés ideje alatt az Újgyőri főtér és a Thököly utca villamosmegállóhely között villamospótló autóbuszok közlekedtek.

Olvasónk kisfiával az érintett szerelvényen utazott, ő a MiNap facebookján azt írja:

„Az autó a villamosba csapódott, a villamoson senki sem sérült. Az autó sofőrjének fejsérülése lett."

Varga Rudolf, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője a minap.hu érdeklődésére megerősítette olvasónk információját.

„A baleset még reggel 9.45 körül történt a Győri kapu 44. szám előtt, az eset során egy kistehergépjármű sofőrje a kanyarodási szabályokat megszegve hajtott a villamos elé, amivel összeütközött. A menetrendszerint közlekedő szerelvényen valóban senki nem sérült meg, a teherkocsi vezetőjét viszont a mentőszolgálat munkatársai szállították el a helyszínről, elsődleges információk szerint könnyű sérülésekkel" – mondta.

A szóvivő hozzátette, a balesetet követően helyszíni szemlét tartottak a rendőrök, az eset körülményeit a Miskolci Rendőrkapitányság munkatársai vizsgálják.  Az MVK tájékoztatása szerint a villamosközlekedés 11.25-kor állt helyre.

További részleteket a Miskolc Televízió este hatkor kezdődő hírműsorában, a Miskolc Mában láthatnak!

További hírek

Olvasnivaló