Ugrás a tartalomra

Újabb szalmonellával szennyezett Kinder termékeket hívnak vissza

szmo.hu
Utoljára módosítva
2022. április 09. szombat 11:57
Ha vásárolt ezekből a termékekből, ne fogyassza el, vigye vissza a boltba, ahol blokk nélkül is visszakaphatja az árát.

A Ferrero felfüggeszti tevékenységét a belgiumi Arlonban és kiterjeszti az ebben a gyárban gyártott Kinder termékek visszahívását - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szombaton.

A Ferrero azonnali hatállyal visszahívja az alábbi Arlonban készült termékeket, tételszámtól és lejárati időtől függetlenül:

Kinder Mini Eggs
Kinder Surprise Maxi 100 g
Kinder Schokobons
Kinder Happy Moments
Kinder Mix 198 g
Kinder Maxi Mix 133 g,
Kinder adventi naptár 127g.

A Nébih arra kéri a vásárlókat, hogy amennyiben a megadott termékek bármelyikéből vásároltak, ne fogyasszák azt el. A termékek vételárát az üzletek blokk nélkül is visszadják. Kérdésekkel és panaszokkal a Ferrero Magyarország Kft. fogyasztóvédelmi csoportjához lehet fordulni.

Az Európai Unió több tagállamában jelentettek szalmonella okozta megbetegedéseket, amelyekről bebizonyosodott, hogy a belga Arlon üzemben készült, különféle Kinder csokoládétermékekhez köthetők.

A belga élelmiszerbiztonsági hatóság kivizsgálása alapján Magyarországra is érkeztek szennyezett termékek.

A Nébih szerdán azt közölte, hogy megkezdte az érintett termékek nyomonkövetési vizsgálatát, a pontos termékadatokról a hivatal honlapján tájékozódhatnak a vásárlók.

A szalmonella okozta fertőzés jellemző tünetei a hasmenés, hányás, magas láz, de enyhébb esetben csak hőemelkedés, levertség tapasztalható, egyéntől függően a fertőzés tünetmentes is maradhat.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!