Ugrás a tartalomra

Újabb üteme kezdődik az Eger és Szilvásvárad közötti útfelújításnak

MTI
Utoljára módosítva
2024. július 08. hétfő 11:09
Újabb üteméhez érkezik az Eger és Szilvásvárad közötti útfelújítás; keddtől Szarvaskő térségében újítanak fel egy hidat, félpályás, jelzőlámpás korlátozásra kell számítani.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében azt írta: a szeptember 4. és 8. között tervezett szilvásváradi négyesfogathajtó világbajnoksághoz kapcsolódóan megújul az Eger és Szilvásvárad közötti útvonal. Az állami támogatásnak köszönhetően a Magyar Közút lebonyolításában megújul a 25-ös főút, illetve a Szarvaskő-Vadna összekötő út összesen csaknem 22 kilométeres szakasza.

Több munkaterületen is dolgoznak az útvonalon, a következő időszakban pedig a szakaszon található harmadik hídon is elkezdődnek a felújítási munkák. Emiatt hosszabb menetidővel számolhatnak az arra közlekedők – tették hozzá.

Három hídnál magassági korrekciós felújítás is megvalósul; eddig két hídon már elkezdődtek a kivitelezési munkák, július 9-től Szarvaskő térségében pedig már a harmadik hídra is felvonul a kivitelező.

A tervek szerint a munka még az őszi iskolakezdés előtt, várhatóan augusztus közepéig befejeződik, addig ott is félpályás, jelzőlámpás korlátozásra kell számítani.

A jelentősebb torlódások elkerüléséért alternatív útvonalnak az Egerbakta-Bátor-Szúcs-Egercsehi településeken keresztül vezető utat javasolták.

(A külső kép illusztráció)

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!