Ugrás a tartalomra

Újból erős, viharos széllel érkezik a hűvös, esős idő kedden

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. március 13. hétfő 16:30
Naközben még akár 22 fokig is emelkedhet a hőmérő higanyszála, estétől viszont megerősödik a szél és eső, záporeső is előfordulhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint általában fátyolfelhős időre számíthatunk, de hétfőn napközben az északi tájakon, hajnalban, reggel pedig elsősorban északkeleten vastagodhat meg átmenetileg a felhőtakaró. Csapadék nem valószínű.
    
Kedden ugyanakkor északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és - főként a késő délutáni óráktól - már eső, záporeső is előfordulhat, helyenként az ég is megdörrenhet. Az ország délkeleti, keleti részén számíthatunk a legtöbb napsütésre, és ott a legkisebb a csapadék esélye.
    
A déli, délnyugati szelet sokfelé kísérik élénk, hétfőn kevés, estétől viszont már egyre több helyen erős lökések, de néhol viharossá fokozódik a légmozgás.
    
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 4 és 11 fok között várható, de a kevésbé szeles északkeleti völgyekben fagypont köré is lehűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden az ország nagy részén 18 és 22 fok között alakul.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!