Ugrás a tartalomra

Újból közterületet fogadhatnak örökbe a gondos miskolciak

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. április 05. szerda 10:51
Az első, sikeres év után folytatódik a miskolci önkormányzat „Fogadj örökbe egy közterületet” nevű programja. Azok a miskolciak, akik szeretnének nagyobb szerepet vállalni egy számukra jelentős közterület gondozásában, idén is megtehetik ezt, így hozzájárulhatnak egy élhetőbb Miskolc kialakításához - hívja fel a figyelmet az önkormányzat sajtóosztálya.
Munka az Európa-téren tavaly. | Fotó: Horváth Csongor

Mint szerdai közleményükben írják, a programot 2022-ben indította el az önkormányzat azzal a céllal, hogy lehetőséget biztosítson a közterületek hivatalos keretek között történő gondozására az arra nyitott állampolgároknak.

- A program sikeres volt, a miskolciaknak tetszett a felelősségvállalás lehetősége, ezért az önkormányzat úgy döntött, hogy 2023-ban is folytatja azt - írják.

A mostani programra május 15-éig lehet jelentkezni online az ITT található űrlapon, vagy a program felhívásának mellékleteként elérhető jelentkezési lap kitöltésével.

A feltételek változatlanok, ezekről bővebb tájékoztatást a felhívást elolvasva találnak az érdeklődők.

A jelentkezéseket szakmailag Czifrusz Natália főkertész értékeli majd, ezt követően pedig személyes egyeztetések következnek, amelyek során a terveket és a megvalósítást beszélhetik át az örökbefogadók a szakemberrel.

A folyamat következő lépéseként a jelentkezők tulajdonosi hozzájárulást kapnak az adott közterületre vonatkozóan az önkormányzattól, ami jogi felhatalmazást ad a gondoskodó önkéntes munka megkezdéséhez.

A Fogadj örökbe egy közterületet program első évének résztvevői a közös köszönő és értékelő esemény során azt jelezték vissza, hogy a megvalósítás közben szívesen vennék a rendszeres szakmai támogatást és a tapasztalatok megosztását. Ezért a szervező Részvételi Iroda és a Főépítészi Kabinet munkatársai az idei programban bizonyos időközönként találkozókat tartanak majd, hogy az örökbefogadók még gördülékenyebben tehessenek eleget az önkéntes vállalásaiknak.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!