Ugrás a tartalomra

Újra Családbarát címet kapott a Miskolci Állatkert

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. február 03. péntek 12:32
Az elismerő címet az intézmény 2021-ben már megkapta, viszont mivel az idei felülvizsgálaton minden kritériumnak megfeleltek, újból megkapták az erről szóló tanúsítvány.
Állatkertek éjszakája a Miskolci Állatkertben 2022-ben. Fotó: MiNap-archív/Mocsári László

Ismét családbarát hely lett a Miskolci Állatkert. A felülvizsgálatot a Családbarát Magyarország Központ végezte és a többi közt az akadálymentesítést, a biztonságot valamint a családok igényeinek kiszolgálási szintjét ellenőrizték. 2021-ben már elnyerte az Állatkert a Családbarát Szolgáltató hely tanúsító védjegyet. Ezt az elismerő címet tavaly év végéig használhatták. Ahogy közelített a lejárati határidő ismét jelezte az intézmény a Családbarát Magyarország Központnál, hogy továbbra is elkötelezett a családbarát szemlélet iránt.

-  Jeleztük a központ felé, hogy újra szeretnénk akkreditáltatni. Ekkor előzetesen ki kellett tölteni egy bizonyos feltételrendszernek megfelelő kérdőívet, ami után ők személyesen jöttek és egy auditvizsgálat során leellenőriztek. Voltak olyan dolgok, melyek a meglétét személyesen leellenőrizték, tehát például van-e olyan bababarát szoptatóhelyiség, amelyet a családok igénybe tudnak-e venni. Illetve vizsgálták többek között azt is, hogy valóban akadálymentesen lehet-e bejutni a létesítménybe – mondta el Drapcsikné Farkas Zsuzsanna, a Miskolci Állatkert zoopedagógusa.

Ellenőrizték emellett, hogy elzárhatók-e a látogatók poggyászai, tudják-e megfelelő fedett helyen tárolni a babakocsit, a kerékpárt és, hogy biztonságos-e a játszótér. Mivel ezeknek a feltételeknek maximálisan megfelelt a Miskolci Állatkert, idén januárban ismét megkapták tanúsító védjegyet, így ennek tükrében továbbra is, mint Családbarát Szolgáltató Hely várja a látogatókat.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!