Ugrás a tartalomra

Újra élettel telt meg a Diósgyőri vár

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2020. június 03. szerda 12:01
A hosszú hetek után újranyíló attrakció szabadtéri programjai kétezernél is több látogatót vonzottak.
Fotó: Juhász Ákos

Várséták, íjászat, középkori játékok, fegyvermustra, mesesarok és különböző bemutatók – bár a kínálat és a színvonal a  jól   megszokott volt a Diósgyőri várban, a látogatói talán még a korábbiaknál is jobban megbecsülték a változatos programokat. Nem csoda: a koronavírus-járvány miatti kényszerszünetet követően május 30-án, szombaton szervezett először szabadtéri rendezvényt a kultikus helyszínre a Miskolci Kulturális Központ csapata.

Almási Beatrix, a Diósgyőri vár kommunikációs menedzsere érdeklődésünkre elmondta, az elmúlt három napban több mint kétezren fordultak meg a vár szabadtéri helyszínein.

Juhász Ákos képgalériája


- Abszolút sikernek mondható tehát el az újranyitás. Külön öröm, hogy gyermeknapi akciónk is sikeresnek bizonyult, nagyon sokan hoztak lufit melyeknek itt a várban találtunk helyet. Nagyon sokan kézműveskedtek, ültettek varázsbabot, jó volt látni és érezni azt, hogy a látogatók várták az újranyitást – mondta.

Mint megtudtuk, a vár a tanév végéig egyelőre csak hétvégénként lesz nyitva, de figyelik a friss járvánnyal kapcsolatos híreket és szabályokat és ezek tükrében fogják mérlegelni a nyári időszakot a közeljövőben.

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!