Ugrás a tartalomra

Újra főzőverseny az avastetői sportpályánál

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. május 16. csütörtök 15:00
Május 25-én, szombaton az avastetői sportpályán rendezik meg a gyermeknappal egybekötött főzőversenyt.
A tavalyi verseny is kiváló hangulatban telt. Fotó: Juhász Ákos

Az esemény ötletgazdája, Fodor Zoltán önkormányzati képviselő lapunknak felidézte, hogy közel húsz évvel ezelőtt a Mozdul az Avas rendezvénysorozat keretén belül álmodta meg a főzőversenyt.
– Először tizenhárom csapat vett részt rajta, majd egyre többen jelentkeztek. Ma már nagy népszerűségnek örvend a rendezvény, olyannyira, hogy az idén közel száz csapat jelentkezését fogadta el a szervezőcsapat, azaz a három avasi önkormányzati képviselő – mondta.

Hozzátette, hogy miután másnap gyermeknap van, így a legkisebbek számára műsorokat szerveznek. Idén is felállítanak egy ugrálóvárat, és hoznak egy „ágyút” is, amiből cukorkákat lőnek majd ki, amit a gyerekek össze tudnak szedni. És érkezik az Avastetőre rendőrmotoros, kukásautó, régi és új autóbuszokat mutatnak be. Mindezek közben élőzenével szórakoztatják a vendégeket 11 órától.

– A főzőverseny résztvevői számára mi biztosítjuk az ellátmányt, a hozzávalókat 8:30-kor kezdjük kiosztani. Helyfoglalás érkezési sorrendben. Az elkészült ételeket szakzsűri fogja értékelni. Újabb jelentkezéseket sajnos már nem áll módunkban befogadni. Az ugrálóvárak használata térítésmentes lesz minden gyermek számára 10 órától délután 16 óráig, de nemcsak az avasi gyerekeknek, hanem bárkinek, aki a város bármely pontjáról kilátogat – mondta Fodor Zoltán.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!