Ugrás a tartalomra

Újra összeült az Esélyegyenlőségi Tanács

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. október 07. szerda 17:00
Várhatóan 2021 májusában fogadhatják el az esélyegyenlőségi programot, aminek az előkészítését kezdték el délután a városházán. A megjelentek beszéltek az SZMSZ-ről és az aktualitásokról is.
Fotó: Juhász Ákos

Az Esélyegyenlőségi Tanács 2013 decemberében alakult, azzal a céllel, hogy a fogyatékkal és a mélyszegénységben élőket, a nőket, a gyermekeket és a romákat segítse.

Varga Andrea alpolgármester elmondta, a programot ötévente kellene felülvizsgálni. – A tanács működése a partnerségen alapul. Tagjai olyan javaslattételi, döntés-előkészítési feladatokat tudnak elvégezni, amivel az önkormányzat munkáját nagymértékben segítik. Az ő javaslataik fontos iránymutatást tudnak adni a városnak stratégiai szempontból az esélyegyenlőség megteremtésében.

A tanácsot olyan egyesületek és intézmények vezetői alkotják, akik érdekképviselettel vagy esélyegyenlőség megteremtésével foglalkoznak. Barnóczki Gábor, a Vakok és Gyengénlátók Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Egyesületének elnöke elmondta, két évvel ezelőtt lett tizenegy fős a testület.

– Létszámbővítést szeretnénk, mert fontos, hogy az esélyegyenlőség minden fogyatéktípusra kiterjedjen: a látássérültek mellett a mozgás- és a hallássérültekre, az értelmileg akadályozottakra és az autistákra. Azért fontos nekünk az Esélyegyenlőségi Tanács, hogy közösen tudjunk kitűzni célokat: akadálymentesítés terén a közlekedésben és informatikában is. Csak példaként: úgy gondolom, hogy egy ekkora városban több helyen kellene működne hangos jelzőlámpának – mondta az elnök.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!