Ugrás a tartalomra

Újra testet öltött a múlt a főutcán

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. július 07. vasárnap 19:34
Elérkezett a hónap első vasárnapja, ez azt jelenti, hogy újra megrendezték a Miskolci Régiségvásárt a belvárosban. Az időjárás kedvezett egy könnyű nyári sétához.
Képgaléria! Fotó: Mocsári László

Különböző stílusú, színű és alakú vázák, élethű baba és afrikai törzsi kultúrából származó szoborra emlékeztető figura várta, hogy megvegyék a Miskolcon, a már hagyománnyá vált régiségvásáron. Fiatalok is szívesen élik át újra és újra az elmúlt évszázadok hangulatát, amelyet a tárgyak árasztanak magukból. Nem csoda hát, ha a júliusi vásáron is sokan keresték fel a főutcát.

Ötvös János Mezőkövesdről jött el testvére sokadik unszolására a Miskolci Régiségvásárba, de nem bánta meg. – Egy élmény volt! Jó volt látni ezt a sok régi érdekes dolgot. Tetszettek a régi pénzek és az elavult rádiók, de megragadott a régi kardok szépsége is. Szívesen sétáltam az árusok hosszú sora előtt, még így sem tudtunk megnézni mindent. Régen már sokat hallottam a Miskolci Régiségvásárról, de azt nem gondoltam, hogy ekkora, én ilyen nagyban még sosem voltam. Mezőkövesden is szokott lenni hasonló típusú, de ott inkább ócskapiacnak hívjuk – mondta a vásárló, aki elárulta, gyerekkorában gyűjtötte a bélyegeket. – Most is láttam egy helyen bélyegeket, de már nem érdekelnek. Csak gyerekként érdeklődtem ezek iránt.

A vásáron bútorok ma már ritkábban vannak, annál több a könyv, a játék és a csecsebecse, de látni ékszereket és festményeket is.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!