Ugrás a tartalomra

Újraindul az óvodai nevelő képzés a miskolci Kossuth Lajos Evangélikus Gimnáziumban

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. január 29. hétfő 10:01
Visszatérnek a gyökerekhez, ugyanis óvodai nevelő technikumi képzéssel bővül a miskolci Kossuth Iskola portfóliója a 2024/2025-ös tanévben.
képforrás: epszti.hu

A város legnagyobb pedagógiai oktatási múlttal rendelkező intézményében az óvónőképzésnek több mint 70 éves hagyománya van - fejti ki az iskola témában kiadott közleménye. A 2024 szeptemberétől induló technikumi képzésre azok jelentkezését várják, akik érdeklődnek az óvodások nevelése és fejlesztése, valamint az értelmi- és egészségfejlesztésüket szolgáló mindennapos nevelési tevékenységek iránt, hiszen a képzés elvégzése után ez válhat hivatásukká, mindennapi tevékenységükké.

Az óvodai nevelő képzés keretében a felsőfokú és középfokú intézmények közötti intézményi együttműködés, tartalmi összehangolás, valamint a pedagóguspálya felé történő pályaorientáció is megvalósul. Az okleveles technikusképzés keretében a középfokú tanulmányok alatt már felsőfokú tanulmányokba beszámítható tudás elsajátítása lehetséges, így a technikum valóban betöltheti a „felsőoktatás előszobájának” szerepét. Ezt elősegítve a Kossuth együttműködik a Miskolci Egyetemmel és a Károli Gáspár Református Egyetemmel.
Az ötéves technikumi képzésen komoly szakmai múlttal rendelkező pedagógusok tanítanak majd, a képzések során a gyakorlatorientált ismereteket helyezik előtérbe - írják.

A Kossuth Lajos Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Technikum életében nem újkeletű az óvónőképzés. A több mint 185 éves múltú oktatási intézményben előbb tanítóképző, majd 1952-től óvónőképző is működött több ízben. A 2024-ben kezdődő tanévben az óvodai nevelő technikumi képzés felváltja a jelenlegi pedagógiai szakgimnáziumi képzést. Az intézmény bízik abban, hogy az új képzés eredményeként elkötelezett, szakmailag felkészült fiatal munkavállalók segíthetik majd a következő generációk óvodai nevelését, és egyben hozzájárulnak a jelenlegi szakemberhiány okozta nehézségek megoldásához is.

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!