Ugrás a tartalomra

Újraindult a jelenléti oktatás az iskolákban

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. május 10. hétfő 11:00
Már több mint egy hónapja tudjuk, hogy május 10-én mehetnek vissza iskoláikba a felső tagozatosok és a középiskolás diákok. Elérkezett ez a nap is, így újrakezdték a jelenléti oktatást az intézmények megszokott tanítási idejükben.
Képgaléria! Fotó: Juhász Ákos

Volt, akinek háromnegyed 8-ra kellett beérni, mások csak 8-ra mentek iskolába, ahogyan novemberben is tették ezt. A Fráter György Katolikus Gimnáziumba özönlöttek a gyerekek. 

Az általános iskolák kapui is megnyíltak a felső tagozatosoknak, ők március 8-tól nem léphették át a küszöböt. A már lassan hagyományosnak számító eljárási rendet mindenkinek be kellett tartania a folyosókon: maszkviselés, távolságtartás, hőmérséklet mérése és kézfertőtlenítés. 

A Miskolci Tankerületi Központ fenntartásában huszonöt általános iskolai feladatellátási helyen öt gimnáziumban, valamint a zene- és táncművészeti szakgimnáziumban indult újra a jelenléti oktatás Miskolcon, így május tízedik napján mintegy hatezernégyszáz tanuló tért vissza az iskola padjaiba. Ebből háromezer-négyszázhúszan középiskolai, kettőezer-kilencszázhetvenketten pedig az általános iskolai jogviszonnyal rendelkeznek.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!