A Végállomás Bistorant hitvallása, hogy ne csak a tökéletesen megkomponált ételsorért járjanak az emberek étterembe, hanem egy komplex élményért, amibe az étterem hangulata, az önazonosság, a szerethetőség is beletartozik, a kiváló konyhai teljesítmény mellett – tudtuk meg Vargáné Bodnár Henriettől, a Végállomás Bistorant egyik tulajdonosától.
Manapság nagyon hódítanak az újvilági borok, melyek könnyedebbek, gyümölcsösebbek és kevesebb hordóhasználattal készülnek, sőt néha még hordót sem látnak. A Végállomás Argentína és Chile borain keresztül szeretné ezt a stílus megmutatni a miskolciaknak.
– Várvizi Péter executive séf a borok alá dolgozik majd, és a hozzájuk megkomponált menüsorral jelentkezik. Péterre jellemző, hogy ízmátrixokban gondolkodik, és mindig tesz valami csavart a fogásokba, így nem meglepő, hogy megfér egy menüsorban a homár, a szarvasgerinc, a szarvasgomba, a kacsaerőleves, és a rózsavölgyi csokoládé is – emelte ki Henriett.
A borhoz pedig szervesen kapcsolódik a jazz, így a hajdúböszörményi Iván Szandrával szeretnék az ízélményt még tökéletesebbé tenni.