Ugrás a tartalomra

Újvilági borok és felejthetetlen ízélmény, ami a jazzhangzástól lesz kerek egész

Muntyán Bernadett
Utoljára módosítva
2019. szeptember 27. péntek 06:47
Egy rendkívül izgalmas és színes gasztro estre invitálja a kulináris élvezetek és a jazz szerelmeseit a Végállomás Bistorant október 4-én, pénteken. Érkezik egy csúcssommelier, akivel a dél-amerikai vidék mögé tekinthetnek, és remek borokat ismerhetnek meg a Gasztro Estre érkezők. Arról, hogy a bor-étel harmónia tökéletes mégis rendhagyó legyen, a Végállomás csapata és Várvizi Péter gondoskodik.

A Végállomás Bistorant hitvallása, hogy ne csak a tökéletesen megkomponált ételsorért járjanak az emberek étterembe, hanem egy komplex élményért, amibe az étterem hangulata, az önazonosság, a szerethetőség is beletartozik, a kiváló konyhai teljesítmény mellett – tudtuk meg Vargáné Bodnár Henriettől, a Végállomás Bistorant egyik tulajdonosától.

Manapság nagyon hódítanak az újvilági borok, melyek könnyedebbek, gyümölcsösebbek és kevesebb hordóhasználattal készülnek, sőt néha még hordót sem látnak. A Végállomás Argentína és Chile borain keresztül szeretné ezt a stílus megmutatni a miskolciaknak.

– Várvizi Péter executive séf a borok alá dolgozik majd, és a hozzájuk megkomponált menüsorral jelentkezik. Péterre jellemző, hogy ízmátrixokban gondolkodik, és mindig tesz valami csavart a fogásokba, így nem meglepő, hogy megfér egy menüsorban a homár, a szarvasgerinc, a szarvasgomba, a kacsaerőleves, és a rózsavölgyi csokoládé is – emelte ki Henriett.

A borhoz pedig szervesen kapcsolódik a jazz, így a hajdúböszörményi Iván Szandrával szeretnék az ízélményt még tökéletesebbé tenni.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!