Ugrás a tartalomra

Uroš Drezgić Diósgyőrben folytatja

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. július 05. péntek 10:05
Szerb U21-es válogatott belső védőt vett kölcsön a DVTK Oroszországból. A 190 centiméter magas Uroš Drezgić (ejtsd: uros drezgics) csatlakozott új társaihoz a nyári edzőtáborban.
Fotó: DVTK

- Örülök, hogy a DVTK játékosa lehetek - mondta Uroš Drezgić. - A srácok rendkívül befogadóak, bízom benne, hogy a csapat is nagyon jó lesz, és minél előrébb végzünk a bajnokságban. Az infrastruktúra kiváló Diósgyőrben, de ahogy hallottam, ez egész Magyarországra jellemző. Ezen kívül arról beszél mindenki, hogy a bajnokság színvonala is emelkedik - nyilatkozott a labdarúgó a DVTK weboldalán.

- Belső védőként természetesen a védekezés a fő feladatom, de szeretem, ha tőlem indul a támadás, ezért igyekszem megjátszani a labdákat, és nem vaktában kirugdosni a mezőnybe. Elsősorban szeretnék minél többet játszani az előttünk álló idényben, mert szeretnék bizonyítani az edzői stábnak, a klubvezetésnek és a szurkolóknak is. 

- Az előző bajnokságban számomra elfogadhatatlanul sok, 56 gólt kaptunk - kezdte Bajúsz Endre, a DVTK Sportigazgatója. - Ezen a téren mindenképpen előre kell lépni annak érdekében, hogy sikeresek legyünk, ráadásul az is kiderült, hogy egy sérülés következtében kevés ember maradt a hátsó alakzatban. Ennek érdekében úgy vágtunk neki az átigazolási időszaknak, hogy frissítünk a védelem összetételén. Uroš Drezgić korosztályos válogatott védőként nagy potenciállal rendelkezik, a Rubin Kazan továbbra is számít rá, ezért is csak kölcsönbe engedték el, bízom benne, teljesítményével megfelel a várakozásainknak. Tovább dolgozunk a csapat, és azon belül is a védelem megerősítésén.

Uroš Drezgić tehetségére korán felfigyeltek, 15 évesen a belgrádi OFK csábította el nevelőklubjától, két évvel később pedig már a szintén belgrádi FK Čukarički akadémiáján készült a profi pályafutására. Már 18. születésnapja előtt bemutatkozott az élvonalban, majd fokozatosan építették be a védelem közepébe, aminek része volt a nemzetközi rutin megszerzése is. Az EKL-ben 6, az EL-ben 2 selejtező mérkőzést játszott, miközben 9 alkalommal viselte az U21-es válogatott mezét is. 

Végül az első, alapemberként teljesített idényt követően értékesítették a játékjogát Oroszországba. A Rubin Kazan csapatában a bajnokságban többnyire a kispadon ült, játéklehetőséget nem kapott, a kupában viszont kétszer is kezdőként lépett pályára.

Minden ilyenkor szokásos orvosi vizsgálaton megfelelt Uroš Drezgić, aláírta szerződését Miskolcon, és csatlakozott új társaihoz a felső-ausztriai edzőtáborban - írta a dvtk.eu.

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!