Ugrás a tartalomra

Utazási kiállítás, idén a Miskolci Egyetemen

Kujan István
Utoljára módosítva
2020. február 26. szerda 14:00
Új helyszínre, a Miskolci Egyetemre tette át székhelyét a „Menjünk világgá…!” Utazási Kiállítás. Március 7-én és 8-án, a nemzetközi ásványfesztivállal közösen rendezik meg a több mint ötven kiállítót felvonultató, nagy hagyományokkal bíró, díjmentes vásárt.
Fotó: Végh Csaba

Juhtúrós sztrapacskát kóstolhatunk, a Baráthegyi Majorságból érkező alpakákat simogathatunk, és a segway tudásunkat is kipróbálhatjuk – számtalan érdekesség várja a látogatókat az új helyszínen is. A több mint húsz stand az egyetemi főbejárat fölötti galérián kap helyet, mondta el a főszervező. Bárdos Istvántól megtudhattuk, hogy a külföldi díszvendég ezúttal a vietnámi partok közelében fekvő Hainan lesz. A trópusi sziget új szereplő a magyar turisztikai piacon, ezért esett rá a választás. Egyébként a Dél-kínai tenger Hawaii-aként tartják számon a szigetet.

A belföldi díszvendég idén Edelény. A borsodi település alpolgármestere, Malinkó Péter elmondta, a felújított kastély mellett a város templomait, tájházát, a borsodi földvár maradványait és a Császtát is az érdeklődők figyelmébe ajánlják.

Bárdos István kiemelte, 26 éve nagy sikerrel rendezték meg a belvárosban a kiállítást, évente 5-6 ezer látogatójuk volt. Költözniük kellett, végül a Miskolci Egyetemen leltek új otthonra, ráadásul a szintén nagy sikerű nemzetközi ásványfesztivállal egy időben és egy helyen  rendezik meg az utazási kiállítást.

A rendezvényekre sűrűbben járnak majd a 12-es és 20-as járatok. A kiállítások szombaton 10 és 18, vasárnap 9 és 17 óra között tartanak nyitva. Az utazási vásár az egyébként belépődíjas ásványfesztivál látogatói számára is ingyenes.

(Külső képünk archív)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!