Ugrás a tartalomra

Fokozott ellenőrzést rendeltek el a rendőrségnél, készülnek a kupacsatára

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. április 03. szerda 11:35
A szerdai DVTK-FTC kuparangadó rendőrségi szempontból kiemelt biztonsági kockázatú, ezért fokozott ellenőrzésekre és útlezárásokra kell számítani.
DVTK Stadion. Fotó: magánarchívum

A vármegyei rendőrség Facebook-oldalán szerdán ismételten felhívta a szurkolók figyelmét, hogy fokozott ellenőrzést rendelt el a vármegyei rendőr-főkapitányság vezetője, ami egészen csütörtök kora délutánig tart.

Az ellenőrzés célja a DVTK-FTC kupamérkőzéssel összefüggésben – mint fogalmaz a rendőri szakzsargon – „a közbiztonságot veszélyeztető cselekmények megelőzése, megakadályozása”.

Hozzáteszik: fontos rendőri feladat a mérkőzés miatt a városba érkező vendégszurkolók mozgásának „figyelemmel követése, és a rendezvény helyszínére történő biztonságos bekísérése, a közbiztonságra különösen veszélyes eszközök felfedése, valamint a közrend, közbiztonság, és a közlekedés rendjének fenntartása”.

Kérik egyúttal az együttműködést, a türelmet és a megértést.

A DVTK a Miskolci Rendőrkapitánysággal közösen arra kéri a szurkolókat, hogy a megszokottnál korábban induljanak el a stadionhoz, lehetőség szerint tömegközlekedéssel érkezzenek, és legyenek türelmesek. A belépőjegyeken szereplő adatok és a kedvezményes jegyekre való jogosultság szigorú ellenőrzése miatt a beléptetés hosszabb időt vehet igénybe. A DVTK Stadion kapui két órával a kezdés előtt, 18 órakor nyílnak.

A hazai szurkolók a DVTK Stadiont nem fogják tudni sem gyalogosan, sem gépkocsival megközelíteni a Mónus Illés utca felől, a Penny Market parkolóján keresztül a Diósgyőri Uszoda irányából, a DIGÉP irányából a strekken át, valamint a számozott utcák felül sem lesz biztosított az átjárás DVTK Aréna felé. A VIP-be, valamint a 4. számú beléptető kapun belépni szándékozó szurkolók kizárólag az Andrássy utca irányából tudnak eljutni a DVTK Stadionhoz.

A mérkőzés előtt, illetve a befejezését követően a rendőrség korlátozni fogja a Lórántffy Zsuzsanna utca forgalmát, ezért kérik a hazai szurkolókat, hogy a mérkőzésre érkezve az érintett utcában mellőzék az útpadkán történő parkolást. A vendégszurkolók elvonulásáig a forgalomkorlátozás miatt a Kilián-Dél a Muhi utca felé a Lórántffy Zsuzsanna utca érintésével nem lehet elhagyni. A gépjárművek a Kilián-Délt az Árvíz utcán keresztül a Kiss tábornok út, valamint az Andrássy út felé tudják elhagyni.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!