Ugrás a tartalomra

Vak vezető az úton

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. november 22. kedd 13:48
A rendőrök Halmaj közelében állítottak meg egy autót, amelynek vezetője úgy közlekedett járművével, hogy annak szélvédőjéről csak néhány tenyérnyi helyen kaparta le a ráfagyott jeget.
Fotó: police.hu

„Nem vak ez csak bátor!” Jutott eszembe erről a hírről, amelyben egy polgártársunk, talán nagy siettében, elmulasztott gondoskodni arról, hogy kilásson az autójából menet közben. Ezért a tér legtöbb irányába lényegében vakon vezetett. Most éppen megúszta. Ő is és mindenki más, aki arra közlekedett november 21.-e fagyos reggelén. 

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Encsi Autópálya Alosztály járőrei 2022. november 21-én a reggeli órákban végeztek ellenőrzést az M30-as autópályán Halmaj közelében.

Az ellenőrzésük során az egyik arra közlekedő autónál azt tapasztalták, hogy a jármű ablakait átláthatatlan jégréteg fedi, mindössze az első-oldalsó ablakok néhány tenyérnyi része, illetve az első szélvédő van félig lekaparva.  
A járőrök az autót megállították, a sofőrrel letisztíttatták az üvegfelületet, akivel szemben helyszíni bírságot is kiszabtak.

Fontos intelem a járművezetők irányába, hogy a gépkocsijukat a téli közlekedés kívánalmai szerint készítsék fel és használják. A fagyálló ablakmosó, valamint a jégkaparó elmaradhatatlan kellékek. Csak megfelelő feltételek mellett induljanak útnak, ennek megfelelően a látótér biztosítása minden évszakban elengedhetetlen. Nagyon veszélyes, ha a jármű vezetője nem, vagy nem jól lát ki a szélvédőn, ezért a szellőztető-, illetve a párát leszárító fűtőberendezésnek is jól kell működnie és szükség esetén használják a jégkaparót – figyelmezteti a közlekedőket a rendőrség. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!