Ugrás a tartalomra

„Valami nagyszerűt építhetünk”

Kujan István
Utoljára módosítva
2021. április 14. szerda 12:30
Szórta a touchdownokat a Miskolci American Football Team a szezonnyitó hazai mérkőzésen.
Tekintélyt parancsoltak. | Fotó: Mocsári László

A Steelers és a Renegades fúziójából alakult miskolci csapat hazai pályán kezdte a Divízió I-es küzdelmeket múlthét végén. A nyugati főcsoportban induló dunakeszi csapat, a VSD Rangers volt az ellenfél. A vendégek csupán az első negyedben tudták tartani a lépést a miskolciakkal, de ez is csak arra volt elég, hogy 0-0-val záruljon a játékrész. Inkább a védelmek csatájáról szólt a mérkőzés ezen szakasza. Beindult aztán a miskolci gőzhenger, a hét TD-vel semmisítették meg a végére teljesen elfogyó dunakeszieket. A 48-7-es végeredmény igen tekintélyt parancsoló a Football Team ellen készülő ellenfelek számára. Vasyl Jordan parádésan osztogatott, Szalóki János és Nagy Donát egyaránt két-két elkapott, Charles Wort két futott TD-vel zárt, Bodnár Benedek pedig interception utáni visszahordásból szerzett pontokat. Jónás Máté hat rúgott extraponttal járult hozzá csapata nagyszerű győzelméhez.

– A csapat 41 ponttal nyert, így azt hiszem, teljesen nyilvánvaló, hogy sokkal erősebbek voltunk ezen a meccsen – értékelt érdeklődésünkre a Football Team amerikai vezetőedző, A. J. Brown. – Nagyon elégedett vagyok a teljesítményünkkel, bár rosszul kezdtünk, ezen javítanunk kell, legközelebb az elejétől erősebb játékot szeretnénk bemutatni.

Irányt mutat a coach

A szakember kitért a csapatrészek teljesítményére is. – A védő koordinátorunkkal, Venczel Tiborral jól felkészítettük a védelmet, láthatóan készen álltak a játékra, nagyon jól teljesítettek, jár a dicséret tehát. A támadások erősítéséért Farkas Máté támadó koordinátor elképesztő munkát végzett. Vasyl Jordan nagyon jól teljesített, az első negyed után pedig a csapat többi tagja is nagyon jól játszott. Úgy gondolom, hogy az egész támadóegység megérdemli az elismerést.

Két hét múlva csoportrivális, a Dabas Sparks érkezik Miskolcra, milyen találkozóra számít? – kérdeztük a coach-tól. – Nem sokat tudok a soros ellenfelünkről, de nem vesszük fél vállról őket, ugyanúgy felkészülünk ellenük is, mint bármelyik másik ellenféllel szemben. Arra számítok, hogy még erősebbek leszünk, mint az előző meccsen, hiszen ez volt az első mérkőzésünk együtt. Most, hogy ezen túl vagyunk, valami nagyszerűt építhetünk. Győzelemre számítok, és ha a saját játékunkat játsszuk, akkor biztosan nyerünk is.

Térdre kényszerült a Rangers

Az összevont miskolci gárda következő riválisa két hét múlva, vasárnap délután tehát a Dabas Sparks lesz, megint csak a Miskolci Rendvédelmi Technikum futballpályáján csapnak össze a csapatok.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!