Ugrás a tartalomra

Változások a fogorvosi és a védőnői ellátásban

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. március 16. hétfő 19:11
A védőnői szolgálatoknál is a minimálisra szükséges csökkenteni a közvetlen kontaktokat, a fogorvosi alapellátás keretében pedig csak sürgősségi ellátás nyújtható - tájékoztatta portálunkat a miskolci önkormányzat.

A kihirdetett veszélyhelyzet miatt szükségessé vált egyes egészségügyi tárgyú miniszteri rendeletek módosítása. Ennek értelmében a veszélyhelyzet időtartama alatt fogorvosi alapellátás keretében csak sürgősségi ellátás nyújtható.

A védőnői szolgálatoknál is a minimálisra kell csökkenteni a közvetlen kontaktokat, ezáltal pedig az esetleges fertőzésveszélyt és a betegség terjedését. Az országos veszélyhelyzet visszavonásáig a 18 hónaposnál idősebb gyermekek esetén az előre egyeztetett státuszvizsgálatok időpontját, egy későbbi alkalomra kell halasztani.

Kérik továbbá, hogy a védőnői tanácsadásra érkezve a gyermekkel csak egy hozzátartozó várakozzon, a váróteremben pedig maximum egy család tartózkodjon. A várakozás a rendelő előtt a szabadban, egymástól legalább egy méter távolságot tartva javasolt. A védőnői szolgálatoknál rendelkezésre állnak a digitális kommunikációra alkalmas eszközök, amelyek lehetővé teszik a tanácsadás, illetőleg családlátogatás kiváltását bizonyos esetekben. Kérdés esetén telefonon egyeztessenek a védőnővel. 

 

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!