Ugrás a tartalomra

Van, ahol teltházzal zárják az évet

Miskolc TV - minap.hu
Utoljára módosítva
2021. december 30. csütörtök 16:38
60-70 százalékos kihasználtsággal működtek a miskolci szállodák karácsonykor – derül ki a Miskolc Televízió riportjából. A két ünnep között már többen választották a hoteleket, és szilveszterkor is nagyobb forgalomra számítanak a megkérdezett vendéglátóhelyek. Az óévet azonban a koronavírus miatt mindenhol visszafogottan búcsúztatják.
Fotók: Mocsári László

Hiába az ünnepi dekoráció és a felöltöztetett fenyőfa a miskolci hotelekben: a díszítés hangulatos, de karácsonykor nem sok vendég csodálta meg. Mindehhez köze lehet a koronavírusnak is, hiszen a legtöbb hely arról számolt be, hogy 24-én, 25-én és 26-án kevesebb volt a foglalás, mint a járvány előtti években. Karácsony után viszont már többen döntöttek úgy, hogy itt pihenik ki az ünnep fáradalmait.

A belvárosban működő City Hotel Miskolcban már a szilveszterre készülnek. Ugyan a nagy ünneplés elmarad, de azért számítanak vendégekre.

- Jelen pillanatban 60-65 százalékos a kihasználtság – számol be a helyzetről Kovács Kitti, szálloda- és értékesítés vezető. – Sokan az utolsó pillanatban szeretnének foglalni; érdeklődők minden nap vannak. Általában 2 éjszakát töltenek el nálunk a vendégek.
 
Miskolctapolcán is sok vendégre számítanak. A Hotel Aurorában már most látszik, hogy szinte teltház lesz. A nagy szilveszteri buli viszont a koronavírus miatt itt is elmarad.
 
- A háromnapos csomagban természetesen van félpanziós ellátás, szilveszter éjszaka pedig tartunk egy gálavacsorát. Fellépőnk nem lesz, úgyhogy egy kicsit egyszerűbb a történet, mint az elmúlt években volt, de remélem, hogy ez nem fogja a vendégek kedvét szegni – mondta Ivacs Lajos, szállodaigazgató.
 
A járványhelyzet miatt egyébként a városi tömegrendezvények is elmaradnak.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!