Ugrás a tartalomra

Van már cheerleader-csapata a Miskolci Egyetemnek

Kujan István
Utoljára módosítva
2023. január 04. szerda 15:12
Tavaly novemberben alakult meg a Unicorn Cheerleaders, a csapat folyamatosan fejlődik, kosárlabda- és futsal-mérkőzéseken is találkozhattunk már velük, de a nagy cél, hogy a 2024-es Európai Egyetemi Játékokon - amit Miskolc Debrecennel közösen rendez - már kész és kiforrott csapattal jelenlenek meg.
Fotók: a Unicorn Cheerleaders hivatalos Facebook-oldala

A csapat megalakulásának egyik katalizátora a cheerleader-berkekben ismert, komoly tapasztalatokkal rendelkező Molnár Ágnes volt. Ő alapította 15 évvel ezelőtt a Miskolc Steelleaderst, ma is a csapat vezetőedzője. Rengeteg versenyen vettek már részt, többet meg is nyertek. Táncpedagógusként is a cheerleading sport népszerűvé tételén dolgozik.

- Ezért is örültem, amikor a MEAFC tíz év után újra partner volt abban, hogy megalakuljon az intézmény cheerleading-csapata. Már korábban elkezdtük a toborzást, de az igazi áttörést 2022-ben értük el, köszönhetően a széleskörű összefogásnak - emelte ki a csapat edzője.

Jelenleg tucatnyi lány alkotja a Unicorn Cheerleaderst, csaknem mindenkinek van táncos vagy sportolói múltja, ami előny, de nem feltétel, ha valaki csatlakozni szeretne hozzájuk. Fiúkat is várnak, hiszen az emeléseknél, az akrobatikus részekben nagy szükség van rájuk. A lányokat már láthattuk a MEAFC kosárlabda- és futsal-mérkőzésein, de már megfogalmazódtak tervek más sportágak kapcsán is.

A cheerleading egy nagyon összetett sportág, akrobatika, emelések, tánctechnika az alapja, de nagyon látványos és izgalmas. A wikipédia szerint elsősorban az amerikaifutball-, a kosárlabda-, vagy a labdarúgás szurkoláshoz kapcsolódó csapattevékenysége. 2021-ben a Nemzetközi Olimpiai Bizottság teljes jogú olimpiai sportként ismerte el.

- Nagyon jó érzés látni, amikor egy csoport igazi csapattá fejlődik, a Unicorn Cheerleaders pedig már egy igazi csapat, nagyon sok tehetséges és kitartó fiatallal, akikkel élmény együtt edzeni, meccseken szurkolni, fellépni. Bízom benne, hogy velük és a MEAFC támogatásával ismertebbé tesszük ezt a sportágat Miskolcon és a Miskolci Egyetemen, és minket is megismer majd a magyar cheersport - tette hozzá Ágnes.

Azt is elmondta, a közösségépítés mellett szeretnének fejlődni, idővel versenyeken képviselni a felsőoktatási intézményt, és nagyon készülnek a 2024-es Európai Egyetemi Játékokra, amit Miskolc Debrecennel közösen rendez majd meg.

- Ez még sok szakmai munkával jár, de nagyon lelkesek vagyunk, én úgy gondolom, hogy 2023. egy jó év lesz! - húzta alá.

További hírek

Olvasnivaló