Ugrás a tartalomra

"Van ok a büszkeségre" - elismeréseket adtak át a Köztisztviselők Napja alkalmából a Városházán

Bacsó István
Utoljára módosítva
2023. június 29. csütörtök 13:55
Kiemelkedő munkájuk elismeréseként a Polgármesteri Hivatal dolgozói közül kilencen Elismerő Oklevél kitüntetést, heten a Jó Munkáért elismerő oklevelet, hatan az Év Köztisztviselője elismerő címet vehettek át, négyen Életműdíjban részesültek.
Fotók: Mocsári László

Július elseje a köztisztviselők és kormánytisztviselők napja, amely alkalmat ad arra, hogy országszerte megemlékezzenek azokról, akik a helyi közösségek érdekében dolgoznak, az emberek hivatalos ügyeit intézik nap, mint nap a hivatalokban, a legkisebb települési önkormányzattól a legnagyobb állami intézményekig. Ők azok a tisztviselők, akik működtetik az önkormányzatokat, a különböző hivatalokat, a minisztériumokat, számtalan területen szolgálva az embereket, legyen szó akár jogi, gazdasági vagy adóügyekről, pályázatokról, kulturális vagy éppen sport témákról.

Így van ez a miskolci önkormányzatnál is, ahol a hivatal több száz dolgozójának összehangolt munkája segíti a város polgárait, hogy ügyeiket hatékonyan és gördülékenyen elintézhessék, és egyben hozzájáruljanak ahhoz, hogy a város vezetése eredményesen irányíthassa a települést. Ezért a munkáért nem csak ezen a kijelölt napon érdemelnek elismerést és köszönetet, hanem az év minden napján – emelte ki Veres Pál polgármester ünnepi beszéde elején. 

„Köztisztviselők napja van, a város ilyenkor köszönti a dolgozóit és megjutalmazza a legkiválóbbakat, akik az elmúlt időszakban a legtöbbet tették a köz szolgálatáért. Közszolgáltatás, ebben benne van az is, hogy ez szolgálat, amelyet a közigazgatásban nem mindig méltó módon ismernek el. Mi szeretnénk legalább ezen a napon megünnepelni és köszönteni őket” – mondta a városvezető. Rámutatott, rengeteg ügyet intéznek a munkatársak, hiszen évente több százezer ügyirat keletkezik Miskolcon, és ha nem működne jól a hivatali gépezet, akkor azt az állampolgárok megéreznék. Több felmérés tanúsága szerint a hivatal jól végzi a munkáját, a hozzájuk forduló emberek ügyes-bajos dolgait megfelelő hatékonysággal és empátiával segítenek elintézni. 

Veres Pál az önkormányzat és a hivatal vezetése, valamint a maga nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszönte meg azt a munkát, amelyet nap nap után végeznek a munkatársak. Reményét fejezte ki, hogy minden dolgozó megtalálja ebben a közösségben azt a környezetet, amely segít abban, hogy a lehető legjobban végezhessék a munkájukat. 

„Életünk nagy részét itt töltjük, az általános közérzetünkhöz és a lelkünk nyugalmához hozzátartozik, hogy közösségben, jól dolgozzunk. Ez akkor valósul meg, ha tiszteljük egymás munkáját, a másik embert, az ő tudását és teljesítményét. Ezt kérem tőletek és ezt próbálom vezetőtársaimmal is sugározni felétek. Remélem ez sikerül!” – zárta ünnepi beszédét a polgármester. 

Ignácz Dávid, Miskolc város jegyzője az elmúlt esztendő nehézségeit elevenítette fel, a háborús helyzettől az „Európa bajnok” inflációig, amelyek mind hatással voltak a hivatal működésére. Elismeréssel szólt arról, hogy sikerült mind ezekkel megbirkózni. Ez nem ment volna a hivatali munkatársak felkészültsége és odaadó munkája nélkül. 
A jegyző felhívta a figyelmet arra, hogy kinyitották a Városházát a miskolciak előtt, hogy megmutathassák azt a példamutató tevékenységet, amire méltán lehetnek büszkék az itt dolgozók és a város vezetői. Az elért eredmények, az ügyfelek visszajelzései igazolják, hogy van ok a büszkeségre. 

Kattintásra galéria nyílik!

„Egy nagyon jó szakmai csapat és egy nagyon jó szakmai műhely jött létre, amely kiváló teljesítményt nyújt. Bárhová megyek az országban elismerően szólnak a miskolci polgármesteri hivatalról, sőt, tanácsot kérnek tőlünk. Még fizetni is hajlandóak a szaktudásunkért, amely itt felhalmozódott” – mondta Ignácz Dávid a hallgatóságnak, akiknek megköszönte az ebben való részvételt. 

Galéria 2. Kattints!

Az ünnepi beszédek után átadták az elismeréseket.

Elismerő Oklevél kitüntetésben részesült: 
Mamuzsich Ramóna Alina, a Polgármesteri Kabinet – Sajtó, Kommunikációs és Városmarketing Osztályának csoportvezetője.
Gulybán Bernadett, a Hatósági Osztály Igazgatási és Ügyfélszolgálati Csoportjának ügyfélszolgálati ügyintézője.
Dr. Horváth Viktória, a Jogi- Igazgatási és Szervezési Főosztály – Jogi Osztályának, jogi ügyintézője.
Kóródi Gergő, a Polgármesteri Kabinet - Stratégiai és Koordinációs Osztályának, stratégiai ügyintézője.
Tóth-Gál Adrienn, a Belső Ellenőrzési Osztály belső ellenőre. 
Horváthné Rőthi Judit, a Pályázati Főosztály - Projekttámogató Osztályának műszaki menedzsere.
Klein Krisztina, a Főépítészi Kabinet – városrendezési ügyintézője.
Mészáros András, a Miskolci Önkormányzati Rendészet szolgálatszervezési koordinátora.
Molnár Zoltán, a Miskolci Önkormányzati Rendészet közterületi munkatársa. 

A Jó munkáért elismerő oklevél kitüntetésben részesült: 
Verebélyi Zoltán, a Gazdálkodási Főosztály - Pénzügyi Osztályának, Kontrolling Csoportjának kontrollere.
Antalné Barancsy Adrienn, a Jogi- Igazgatási és Szervezési Főosztály - Humánerőforrás Osztályának, humánpolitikai- és titkársági ügyintézője.
Dudráné dr. Czók Tímea, a Pályázati Főosztály – főosztályvezető-helyettese. 
Bánóczy Noémi, a Lakosságszolgálati Főosztály - Szociális és Köznevelési Osztályának, szociális ügyintézője.
Pogonyi Bertalanné, a Jogi- Igazgatási és Szervezési Főosztály - Önkormányzati Igazgatási Osztály iktatási csoportjának ügykezelője.
Omaszta-Kékedi Judit, az önkormányzati rendészet könyvelője.
Balla Béla, az önkormányzati rendészet Járőrszolgálati Osztályának szolgálatszervezési koordinátora.

Az Év köztisztviselője kitüntetésben részesült: 
Kakas Judit, a Gazdálkodási Főosztály - Pénzügyi Osztály számviteli csoportjának, számviteli ügyintézője.
Mészáros Ágnes, a Gazdálkodási Főosztály – Adó Osztályának adóügyi ügyintézője.
Kurcsicsné Zobolyák Ida Henriett, a Jogi Igazgatási és Szervezési Főosztály - Vagyongazdálkodási Osztályának osztályvezetője.
Szabó Rita, a Lakosságszolgálati Főosztály - titkársági ügyintézője.
Jeviczki-Hegedűs Andrea, a Jogi- Igazgatási és Szervezési Főosztály - Önkormányzati Igazgatási Osztályának, Folyamatszabályozási és E-ügyintézési Csoport vezetője.
Berényiné Károlyi Nóra, a Miskolci Önkormányzati Rendészet hatósági Csoportjának ügyintézője.

Életműdíjban részesült: 
Boros Gyuláné, a Gazdálkodási Főosztály - Pénzügyi Osztályának,  pénzügyi ügyintézője.
Feketéné Laczkó Melinda, a Gazdálkodási Főosztály - Adó Osztályának, Könyvelési Csoportjának csoportvezetője.
Szegedi Judit, a Lakosságszolgálati Főosztály - Szociális és Köznevelési Osztályának, szociális ellátásszervezője.
Lévai István, a Városfejlesztési Főosztály - Városüzemeltetési és Műszaki Osztályának, műszaki koordinációs ügyintézője.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!