Ugrás a tartalomra

Varga László a forráshiányról: Teljes kompenzációra van szükség

Bódogh Dávid
Utoljára módosítva
2021. szeptember 09. csütörtök 15:08
Az MVK Zrt. körüli finanszírozási anomáliáról tartott újabb sajtótájékoztatót Varga László (MSZP), országgyűlési képviselő, miután a tárgyban fideszes képviselőtársai felé tett múlt heti felkérése visszhang nélkül maradt.
Varga László. Fotó: Juhász Ákos

Mint arról korábban beszámoltunkVarga László az országgyűlés elé benyújtani szánt egyéni indítványa mögé szeretett volna pártokon átívelő konszenzust teremteni, ezért a két miskolci egyéni választókerületi parlamenti képviselőt is igyekezett az ügy mellé állítani. Csöbör Katalin és Hubay György – ahogy az MSZP-s politikus tudatta – eddig még nem csatlakoztak kezdeményezéséhez, ám ő továbbra is nyitott feléjük.

– A miskolciak több villamost, több buszt és magasabb színvonalú tömegközlekedést akarnak látni – mondta.

A 2018-ban országos listáról mandátumot szerzett képviselő felidézte: feltett szándéka, hogy a város 2030-ig szóló fejlesztési elképzeléseinek megvalósulását már jóval a jövő évi – reményei szerint bekövetkező – egyéni választókerületi győzelme előtt előmozdítsa.

– Egy lehetséges 2022-es kormányváltást követően az önkormányzat működéséhez szükséges forrásokat minden miskolci érdekében előteremtjük, így azokat a forrásokat is visszaadjuk Miskolcnak, amiket a kormány elvett – szögezte le, hozzátéve, a közösségi közlekedés kérdése már most egy olyan megoldásra váró feladat, amivel nem lehet jövő tavaszig várni.

A honatya petíciójához a mai naptól már online formában is lehet csatlakozni, melyről bővebb tájékoztatást nyújt közösségi oldalán.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!