Ugrás a tartalomra

„Várjuk és vágyunk az Úr eljövetelére”

Kujan István
Utoljára módosítva
2021. november 28. vasárnap 20:31
Hagyományaihoz híven idén is állított kettőskeresztet a Jobbik advent alkalmából a Centrumnál, ahol helyi politikusaik és szimpatizánsaik együtt gyújtották meg mécseseiket vasárnap délután.

A keresztre elhelyezett tábla szerint ez az ősi szimbólum eredeti értelmében a tökéletes egységet jelenti, ami hitvilágunkban Istennel azonos.

„A régmúltból eredő összetartozás felismerése még hangsúlyosabbá teszi az egymásért való kiállás, a felelősségvállalás fontosságát, elsősorban szűkebb nemzeti közösségünk, majd tágabb kitekintésben a velünk azonos sorsot megvalló keresztény testvéreink iránt. Szándékaink szerint a kereszt előtt megállva mindannyian elgondolkozunk az advent valódi értelmén: hit, remény, szeretet. Az ünnep igazi értékét a lélek gazdagsága adja. A szeretet mértékét a jó szó, a türelem és az odafigyelés jelentse. Vegyük észre a családjainkban velünk együtt élő, magányos gyermekeinket, szüleinket, és nyújtsunk segítő kezet megnehezedett sorsú embertársaink felé.”

jobbik kettős kereszt
Fotó: Mocsári László

A keresztnél rövid ünnepi köszöntőt Szilágyi Szabolcs, a Jobbik önkormányzati képviselője mondott. Arról beszélt, hogy számos hagyomány épült advent köré, de ezek mind a várakozásról szólnak; arról, hogy „várjuk és vágyunk az Úr eljövetelére”.

Wass Albertet idézve kiemelte, az év 364 napjának a szeretetről kellene szólnia, és csupán egyetlen egynek a munkáról, a célok elérésének hajszolásáról – miközben inkább fordítva igaz ránk.

jobbik kettős kereszt

– Eltávolodtunk a karácsony igazi üzenetétől, de vajon képesek vagyunk-e visszatalálni az ünnep igazi szentségéhez? Elüzletiesedett korunkban is van azonban néhány reménysugár, ami okot adhat a bizakodásra: a karácsony ma is a legtöbb család számára az összejövetelek ideje. Megvan a varázsa, szeretettel fordulunk egymáshoz – mondta.

Kihívást jelent azonban – folytatta Szilágyi Szabolcs –, hogy a karácsony megőrizhesse a tradicionális értékeket, amiket évszázadokon át közvetített a keresztény családok felé: a csodák eljövetelét, a szeretetet, a család egységét, Krisztusba és Istenbe vetett rendíthetetlen hitünket, és természetesen az ünnepet, amelyen a megváltó születésére emlékezünk.

jobbik kettős kereszt

– Ezen a pár napon kiléphetünk a modern világ földhözragadtságából a nyugalom, a feltétlen szeretet, az egymásba és Istenbe vetett hit szigetére, amely távol kell, hogy essen mindenfajta materialista kísértéstől – fogalmazott a jobbikos politikus.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!