Ugrás a tartalomra

Városi Est 3: Tudj meg többet Miskolc közlekedéséről!

Balogh Csilla
Utoljára módosítva
2023. március 28. kedd 12:26
A város közlekedéséről mondhatják el véleményüket, illetve tudhatnak meg információkat a miskolciak a Városi Esték újabb rendezvényén április 22-én.
Fotó: Horváth Csongor

A közelgő esemény beharangozó sajtótájékoztatóját stílusosan, Miskolc talán egyik legforgalmasabb csomópontján, a Búza térrel szemközti oldalon tartották meg, láttatva a városi közlekedés, amúgy is szembetűnő gondjait, a város adottságait. Ezen a helyen mutatkoznak meg ugyanis leglátványosabban a nagyvárosok közlekedésére jellemző, szinte mindenkit érintő legégetőbb és legkellemetlenebb problémák, a hatalmas és bedugult forgalom vagy a parkolási nehézségek. – Élhető várost szeretnénk mindannyian. S mint, ahogy az egykori Diósgyőri Várfürdő és a Népkert fejlődési lehetőségeinek számbavétele esetében, az önkormányzat a részvételi demokrácia jegyében ezúttal is szeretné bevonni a miskolci lakosokat a döntések előkészítésébe, hogy a közlekedés fejlesztésének eredménye a leginkább tükrözze az igényeiket és vágyaikat. Információkat kérünk és adunk – mondta Varga Andrea. Miskolc alpolgármestere hozzátette, hiszem, hogy mindezek eredményeképpen egy sokkal jobb és élhetőbb miskolci közlekedési stratégiát tudunk majd elkészíteni.

A program szakmai irányítója a megyeszékhely Főépítészi Kabinete. Szunyogh László, Miskolc főépítésze rámutatott, hogy Miskolcnak az adottságainál fogva, a legélhetőbb városnak kell lennie Magyarországon. Az élhető városok egyik fontos összetevője pedig a jól megtervezett és szervezett közlekedés, melynek utódokra történő hagyományozása a jelenkor döntéshozóinak a felelőssége. Szunyogh László szólt arról is, hogy az április 22-i esemény beharangozása egy jól előkészített intenzív kampány első lépése. A kampány részeként szakértői vélemények, interjúk látnak napvilágot, és készült és egy hamarosan nyilvánossá váló kérdőív is, amelyben a kabinet a többi közt Miskolc parkolási helyzetéről, a kerékpározásról, az alternatív és a tömegközlekedési módokról és lehetőségekről szeretne lakossági információkhoz jutni. – A közlekedés érzékeny terület, amelyben számos probléma, más-más vélemény, illetve érdek ütközik. Fontos róla egyeztetni, beszélgetni – zárta gondolatait a főépítész.

A Városi Esték harmadik rendezvénye április 22-én, Miskolcon a városháza dísztermében lesz megtartva. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!