Ugrás a tartalomra

A városi pontyhorgászat szépsége és varázsa

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. december 12. hétfő 15:27
Manapság egyre népszerűbb műfajnak számít az úgynevezett városi pontyhorgászat. Hisz könnyen megközelíthető vizekről van szó, amelyekben rendszerint bőven akad hal, és az élmény sem akármilyen. A cikkben ahhoz adunk néhány gyakorlatias tippet, hogy miként lehet eredményesen horgászni ezeken a területeken. Következzenek tehát a részletek!


Mit értünk pontosan azalatt, ha városi pontyhorgászatról beszélünk?

A városi pontyhorgászat keretei között gyakorlatilag arról van szó, hogy pontyra igyekszünk eredményesen horgászni egy olyan vízterületen, amely egy adott városban található.

Külön pikantériája az ilyen típusú pecáknak, hogy az ember a horgász helyéről nem mezőket és erdőket, hanem gyakorlatilag panelházakat lát. Például a Fishinda webáruház feeder horgászbot kínálatának egy-egy darabjával felszerelkezve.

Meglepő egyébként, mennyi szépséget rejtegethet egy ilyen típusú peca. Ugyanis a városok belső területein kialakított horgász tavak is sokszor meglepően csendesek. Egyúttal van egy külön hangulatuk, romantikájuk, szerencsés esetben pedig a halállományra sem lehet panasz.

Milyen módszerekkel lehetünk igazán eredményesek?

A lokációjukhoz mérten ezek a vízterületek rendre kisebbek. Így nem feltétlenül szükséges 100 méter feletti dobásokat kivitelezni ahhoz, hogy eredményes legyen a peca. A feeder, akár a bojlis vagy az úszós matchbotos módszer is kiváló választást jelenthet emiatt.

Etetni természetesen egy városi tónál is kulcsfontosságú ahhoz, hogy igazi élményre legyenek kilátások. Érdemes a helyieknél utánakérdezni előzetesen annak, hogy a szóban forgó helyen milyen ízek, aromák, etetőanyagok, szemes csalik és egyéb csalétkek hozzák a halakat leginkább.

Amennyiben a precíz helyismeret nincs meg, akkor a leginkább ígéretes helyeknek is utána lehet kérdezni. Nem hátrány továbbá az sem, ha sikerül információt szerezni a tó mederviszonyairól is, majd pedig ennek alapján tűpontos etetési és horgászattal kapcsolatos stratégiát lehet kidolgozni.

Még néhány hasznos tipp

Ahogy sok más típusú horgászat kapcsán, úgy a városi pontyhorgászat keretei között is megéri megérkezés után a vízterület feltérképezésére koncentrálni. Mielőtt megtörténik tehát a kipakolás, kulcsfontosságú figyelni és szemügyre venni a vizet.

Leginkább azért, mert a pontyok az esetek többségében elárulják magukat. Egy-egy ígéretes forgás vagy ugrás sok mindent felvillanthat abból a szempontból, hogy hol várható akár nagyobb arányban is a halfogás.

Majd aztán következhet az etetőanyag bekeverése és bejuttatása, amit aztán pontosan meg is lehet horgászni. A városi pontyhorgászat sikerének megalapozásához az ember nem is kívánhatna ennél többet.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!