Ugrás a tartalomra

A városi turizmus újabb sikere – 12 helyet javított Miskolc

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. március 12. péntek 09:45
A koronavírusjárvány 2020-ban erősen megtépázta a turisztikai ágazatot. Az év túlnyomó részében üres szállodák, bezárt éttermek, néptelen fürdők és strandok árulkodtak a pandémia pusztításáról. Amikor viszont lehetett, utazott a magyar és többnyire belföldön - ennek köszönhető, hogy a tavalyi év teljesen átrajzolta Magyarország turisztikai térképét, amelynek egyik nyertese Miskolc lett.

Mivel a pandémiás szabályok javarészt csak belföldi turizmusra adtak lehetőséget, így tavaly a kikapcsolódni vágyó honfitársaink belföldi úti célok után néztek, a külföldről érkező turistaroham pedig a nemzetközi utazási és repülési korlátozások miatt 2020-ban elmaradt. Ennek hatását láthatjuk a hazai turisztikai települések toplistáján is: a budapesti kerületek többsége jóval hátrébb került az élmezőnyből, számos vidéki nagyváros pedig akár 5-10 helyet is ugrott előre. Még ebből a mezőnyből is kiemelkedik Miskolc, amely az előző évi 23. helyről 12 helyet javítva a 11. helyen landolt 2020-ban, olyan hagyományosan nagy vendégforgalmú városokat is megelőzve, mint Gyula vagy Eger.

forrás: KSH, turizmus.com

Szerencse és tudatosság

A Miskolc város turisztikai cégét, a MIDMAR Kft.-t vezető Orosz Eszter szerint ez részben szerencse a szerencsétlenségben, részben pedig tudatos tervezés eredménye. 
„Amikor elindult a járvány és életbe léptek a korlátozások, sejtettük, hogy mi vár ránk, ezért egy ötletes és céltudatos kampányt készítettünk elő, amelyet bármikor el tudunk indítani, amikor majd ismét lehet utazni. A korlátozások megszűntével kezdtük az online hirdetéseket, amik eredményeként egy kicsit levegőhöz jutott a városi turisztikai szektor.” – fogalmazott az ügyvezető. 

Miskolc pont jó! És még jobb

Miskolc pont jó! - ezzel a címmel folyt az online hirdetési kampány a közösségi médiában és a Google hirdetési felületein, Miskolc legfontosabb látnivalóira és zöld-turisztikai célpontjaira összpontosítva. A kampány nem akart többet mondani és ígérni annál, amit Miskolc tud, csak annyit, hogy Miskolc pont jó, ha az ember túrákra, fürdőkre, történelmi látnivalókra, vagy családi programokra vágyik. A számok szerint az utazni vágyók is így gondolták. 
„Már a kampány közben is láttuk, hogy komoly az érdeklődés Miskolc iránt és a szállásadó partnerektől is olyan hírek jöttek, hogy a városra többször is ki lehetett volna tenni a „Megtelt!” táblát. Ennek köszönhető, hogy a leglátogatottabb 15 város rangsorában Balatonfüred mögött Miskolc tudta legjobban megközelíteni a 2019-es vendégéjszaka számot, vagyis Miskolc tudta egyik legjobban megvédeni a 2019-es év eredményeit.” – világította meg a lista egy újabb újabb érdekességét az ügyvezető asszony. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!