Ugrás a tartalomra

Városvédelmi intézkedésekről döntött Miskolc vezetése

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. szeptember 30. péntek 10:06
A napról napra súlyosbodó válsághelyzet nehéz döntések elé állítja nemcsak a családokat, a vállalkozásokat, hanem az önkormányzatokat és az önkormányzati intézményeket is. Nehéz időkben nehéz döntéseket kell hozni annak érdekében, hogy megmaradhasson, biztonságot és védelmet kapjon mindaz, amitől egy város működik. Ezért dolgozik Miskolc város vezetése is - hangsúlyozza a városháza csütörtöki közleménye.

Több kulturális intézményegység működését is felfüggesztik átmenetileg a téli időszakra. Úgy fogalmaznak: a napról napra súlyosbodó válsághelyzet nehéz döntések elé állítja nemcsak a családokat, a vállalkozásokat, hanem az önkormányzatokat és az önkormányzati intézményeket is. 

- Nehéz időkben nehéz döntéseket kell hozni annak érdekében, hogy megmaradhasson, biztonságot és védelmet kapjon mindaz, amitől egy város működik. Ezért dolgozik Miskolc város vezetése is – írják.

Hangsúlyozzák: Miskolc mindent megtesz azért, hogy lehetőségeihez mérten gondoskodjon mindenkiről és mindenről, azért, hogy a város továbbra is működjön. Igyekszik megvédeni minden munkahelyet, megvédeni minden miskolci céget, vállalatot és intézményt, amit csak lehet.

Ezért kérték fel az önkormányzati intézmények vezetőit – taglalják –, hogy mérjék fel, hogyan tudnának a meglévő kevésből is spórolni még egy kicsit, és tegyenek javaslatot olyan intézkedésekre, amelyekkel a lehető legtöbb munkahelyet megvédve, és megőrizve a város működőképességét, megóvva a lakosság által elvárható alapvető szolgáltatások biztonságát, megtakarítások érhetők el.

- A város elismerve és tiszteletben tartva az intézményvezetők szaktudását és felkészültségét, támogatta és elfogadta az általuk kidolgozott takarékossági intézkedéseket – fogalmaz a közlemény. 

Ennek megfelelően a következő átmeneti változásokról született döntés:

- A Miskolci Csodamalom Bábszínházban a kisebb előadások a kamaraterembe költöznek, rövidül a próbák és a világítópróbák ideje, több lesz a külső helyszínen megtartott előadás, decemberben a két ünnep között szünetelnek a matinék, az előadásokat pedig csak megfelelő számú közönség, legalább ötven fő esetén tartják meg, illetve átállnak az épület hőszivattyús fűtésére.

- Átmenetileg nem lesz látogatható a Lovagi Tornák Tere, a Gárdonyi Géza Művelődési Ház, illetve a Vasgyári Közösségi Ház. A Görömbölyi Közösségi Házban kizárólag projektrendezvények megtartására lesz lehetőség.

- Október 21-től nem fogadnak olvasókat a miskolci fiókkönyvtárak – József Attila Könyvtár, Kaffka Margit Könyvtár, Lévay József Muzeális Könyvtár, Móra Ferenc Könyvtár, Petőfi Sándor Könyvtár, Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár, Tompa Mihály Könyvtár –, dolgozóik a II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtárban folytatják majd a munkát, nyári nyitva tartás mellett, valamint havi szinten két szombaton biztosítják a szolgáltatást. 

- A Herman Ottó Múzeum központi épülete továbbra is nyitva áll a látogatók előtt, az egyéb kiállítóterek - a Miskolci Galéria, a Thália-ház, Petró-ház, Feledy-ház, Pele-ház – működése átmenetileg szünetel majd.

(Címlapképünkön: Átmenetileg nem fogadnak vendéget a Herman Ottó Múzeum kisebb kiállítóterei sem. Fotó: MiNap-archív/Juhász Ákos)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!