Ugrás a tartalomra

Vasárnap az úr ne pihenjen, menjen borbélyhoz!

Bájer Máté
Utoljára módosítva
2024. március 01. péntek 15:44
Galamb Alexet kirabolták, a Városház téri Barber Shop pedig a teljes vasárnapi bevételét felajánlja a gyerekeket szakmára oktató roma pék megsegítésére.

A sztori bő egy héttel ezelőtt indult. Támogatóknak köszönhetően új tetőt kapott a Sütni Jó! Hernádnémetiben lévő tanműhelye. Az ácsok, akik a munkát végezték, estére az alapítványi telephelyen hagyták a szerszámaikat. Amikor másnap reggel visszamentek, hogy folytassák a tetőcserét, kiábrándító kép fogadta őket: a szerszámokat ellopták. Mindez február 21-én történt.

- Van egy mobilgarázsunk a sütőipari gépeknek, ott pakoltak le a munkások is. Ide törtek be – mesélte az alapítványt működtető pék, Galamb Alex, aki szerint a kiérkező rendőrség azonnal átfogó nyomozást indított az ügyben. A lopás gyanúsítottja meglett, de az eszközökön mostanra vélhetően túladott.

- Az alapítvány kifizette az ácsoknak a kárt – négyszázezer forintot. Emiatt azonban a működésünk veszélybe került. A közel félmilliós összeget a mindennapi kiadásaink fedezésére különítettük el.

A részvét a fontos, nem a haj

Jantek Tamás, a Barber Shop Miskolc cégvezetője elmesélte, hosszú ideje kapcsolatban állnak Alex-szal.

 

- Akkor ő még a Gyermekvárosban élt, mi pedig felajánlottunk az intézmény lakóinak egy hajvágást. Ott ismerkedtünk meg vele. Már akkor is kitűnt a többiek közül: tiszta víziója volt arról, mit szeretne kezdeni az életével. Mi megnyitottuk az üzletet, ő létre hozta a Sütni Jó! alapítványt. Hagyománnyá vált, hogy az év végéhez közeledve meghívjuk Alexet és a gyerekeket a Barbershopba egy hajvágásra. Szóval kapcsolatban maradtunk, így hallottam arról is, hogy betörtek hozzá – számolt be Jantek Tamás.

A borbélyüzlet felkarolta az alapítvány ügyét: úgy döntöttek, a Városház téri üzlet teljes vasárnapi bevételét Galamb Alex megsegítésére ajánlják.

- Innentől a vendégeinken múlik, mekkora összeggel tudunk segíteni: hét székkel, maximális létszámmal várunk mindenkit 10-18 óra között – nyomatékosította az üzenetet Jantek Tamás.

Aki nem tud elmenni, esetleg nemrég nyiratkozott, de mégis szeretne segíteni, az utalással megteheti az alapítvány számlájára, amit ITT megtalál.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!