Ugrás a tartalomra

A vécépapírra és a konzervekre is mennyiségi korlátozást vezetett be a Lidl

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. június 30. csütörtök 10:04
A cég válasza szerint az intézkedést az ellátási láncban adódó problémák miatt kellett meghozniuk.

Mennyiségi korklátozást vezetett be a vécépapírra és a konzervekre a Lidl - írja a telex.hu. A hírportál mindezt egyik olvasójának köszönhetően szúrta ki, aki négy csomag vécépapírt szeretett volna venni egy Lidl áruházban, de papírhiány miatt egy vásárló csak három papírterméket vehetett egyszerre. Egy másik olvasójuk arról számolt be, hogy az eddigi egy karton, vagyis 12 liter helyett legfeljebb 6 liter 2,8 százalékos UHT-tejet lehet venni egyszerre.

A Telex ezek után megkérdezte  a Lidlt, hogy milyen termékekre van mennyiségi korlátozás üzleteikben. Az üzletlánc válaszában úgy fogalmazott: „Áruházainkban jellemzően az árstoppal érintett árucsoportok esetében vezettünk be mennyiségi korlátozást. Vállalatunk mindent megtesz annak érdekében, hogy az áruellátás folyamatosan biztosított legyen, ugyanakkor az utóbbi hónapokban az tapasztalható, hogy többszörös az érdeklődés az árstoppal érintetett termékek iránt. Bár sok esetben

jelentősen nagyobb mennyiségű termék rendelkezésre állásáról gondoskodunk a megnövekedett kereslet okán van, hogy ez is kevésnek bizonyul.

Ezenfelül az ellátási láncban adódó problémák miatt egyes papírtermékekre (pl.: WC-papír, papír zsebkendő), valamint néhány konzervre (pl. őszibarack, csemegeuborka) vezettünk be mennyiségi korlátozást annak érdekében, hogy vásárlóinkat folyamatosan ki tudjuk szolgálni.”

További hírek

Olvasnivaló