Ugrás a tartalomra

Véget ért a XV. Miskolci Kocsonyafesztivál – képeken az utolsó nap

Tajthy Ákos 
Utoljára módosítva
2023. március 05. vasárnap 21:48
Három nap, több mint negyven koncert, rengeteg árus, ugyanannyi finomság és hatalmas tömeg – ilyen volt az idei Kocsonyafesztivál. Horváth Csongor, a minap.hu fotóriportere az utolsó napot mutatja meg képekben.
Kocsonyafesztivál vasárnap - Horváth Csongor képgalériája

A Charlie 75 nagykoncerttel zárult vasárnap este hat körül a tizenötödik Miskolci Kocsonyafesztivál. Bár a hőmérséklet néhány fokkal elmaradt a péntekitől és a szombatitól és a nap sem sütött úgy, mint az előző két napban, a fesztiválozók kedvét ez sem szegte. egész nap nagy érdeklődéssel zajlott az esemény.

A Szinva teraszon továbbra is a civil szervezetek tartották meg bemutatóikat, közben a Villanyrendőr színpadon DJ Wire zenélt. Az Erzsébet téren folytatódott a miskolci zenekarok mustrája: a Miskolc Dixieland Band koncertje után az AkuPUNKtúra formáció zenélt, akik nevükben nagy betűkkel jelezték a közönségnek milyen zenére számíthatnak tőlük. Őket az alternatív rock zenét játszó Tisztakosz zenekar követte, és Kossuth Lajos szobra előtt Gál Léna zárta a fellépők során.

Horváth Charlie. Fotó: Horváth Csongor

A Szent István téren a nagyszínpadon tíz órakor Kacsenyák Gábor –Nahaj Máté formációja kezdett, aztán a családosoké, és volt a főszerep, érkezett az Alma együttes. Fél háromtól pedig a Gerendás Péter Akusztik Duo vette át a stafétát DJ Atti-tól, aki korábbi fellépők közti szünetben varázsolt zenét a térre. Charlie születésnapi koncertjére még egyszer megtelt a Kocsonyafesztivál főtere (ami egyébként a város főtere is), majd szép lassan elcsendesedett a fesztiválváros, éjjel már a bontás is megkezdődik.

A hétfőn munkába iskolába indulóknak hasznos információ, hogy hajnaltól a villamos ismét a teljes szakaszon közlekedik, és a Villanyrendőri megállóhely is fogadja már a buszokat és az utasokat. A Kis-hunyad utca és az Ilona utca, valamint a Malomszög utca – Hunyadi utca – Ilona utca kereszteződésekben már ismét üzemelnek a jelzőlámpák, és megszűnik a sávzárás a Széchenyi utca Corvin utcák kereszteződésében.

A Csizmadia köz és a Kandia utca lezárása a korábbi közlemények alapján előreláthatólag hétfő estig marad érvényben.

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!