Ugrás a tartalomra

Velünk a Város: embertelen intézkedés a postahivatalok bezárása

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2022. november 07. hétfő 17:17
Bartha György és Simon Gábor felszólították Kiss János országgyűlési képviselőt, hogy emelje fel hangját a posták nyitva maradása érdekében.

Fotók: Juhász Ákos

A postabezárásokkal újabb merényletet követ el a miskolciak ellen a Fidesz-kormány – erről beszélt az Újgyőri posta előtt megtartott sajtótájékoztatón hétfőn Simon Gábor, a Velünk a Város frakcióvezetője és Bartha György önkormányzati képviselő.

- A kormány 2019 óta mindent megtesz annak érdekében, hogy a miskolciak rosszabbul érezzék magukat a városban. Ezt a műveletet a sokmilliárdos forráselvonással kezdték, és nagyon jól illik ebbe a sorba a postahivatalok bezárása is, hiszen emiatt nemcsak többet kell majd utaznia a városlakóknak, ha ügyet szeretnének intézni, de mindezt még zsúfoltságban is kell majd megtenni a nyitva maradó postákon – mondta Simon Gábor.

A politikus emlékeztetett, az Újgyőri posta a terület legnagyobb hivatala, ide járnak levelet feladni, csekkeket fizetni és egyéb postán igénybevezető szolgáltatásokért a Győri kapu nagyobb részéről, Újdiósgyőrből, a Vasgyárból, Komlóstetőről, Perecesről, de a Bulgárföld egyik részéréről is. „Ugyanezeket az ügyeket november 12-étől már csak a kiliáni 10-es postán vehetik majd igénybe, ami miatt mindenkinek többet kell majd utaznia autóval és tömegközlekedéssel is” – részletezte Simon Gábor, aki cinikusnak nevezte a posta közleményét, miszerint a postai alkalmazással is lehet csekket fizetni, mert szerinte az idősebb korosztályoknak ez nem segítség, nagyobb részük ugyanis ragaszkodik a személyes ügyintézéshez.

Bartha György embertelennek nevezte az intézkedést, ami nemcsak a lakosságot, de a postai dolgozókat is hátrányosan érinti majd. „Aki csak egy kicsit is ismeri a Magyar Posta működését, tudja, hogy a dolgozók és a hivatalok is teljesítményorientáltan dolgoznak. Ha öt-hat hónap után újra is nyitnak a most bezáró posták, vajon az ügyfélkörüket vissza tudják majd szerezni? Mert ha nem, akkor ezt is a postai dolgozók fogják megszenvedni” – mondta el az önkormányzati képviselő, aki hozzátette, sokan félnek attól is, hogy az érintett posták végleg bezárnak, vagy esetleg a szolgáltatás kiszervezésére készül az állami cég.

A politikusok szerint további probléma, hogy a bezáró hivatalokon nagyon sok helyi vállalkozásnak, intézménynek működik postafiókja, kérdés, hogy ezek fogadására lesz-e egyáltalán mód a már most is zsúfolt többi postán.

Simon Gábor és Bartha György végül felszólította Kiss János (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselőt, hogy ne hallgasson, emelje fel hangját a postabezárások ellen, ne vonuljon illegalitásba, hanem dolgozzon a választókerületében élőkért.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!