Ugrás a tartalomra

Velünk a Város: miskolciak pénzéből taxizhatott a fővárosban Alakszai Zoltán

Kujan István
Utoljára módosítva
2020. július 10. péntek 13:34
Közel kétszázezer forintnyi taxiszámlát fizettetett ki a miskolci önkormányzattal, azaz a miskolci adófizetőkkel Alakszai Zoltán, Miskolc korábbi jegyzője, egy év alatt – állítja Bazin Levente, a Velünk a Város politikusa.
Fotó: Mocsári László

Az önkormányzati képviselő pénteki sajtótájékoztatóján kérdéseket intézett Alakszai Zoltánhoz: volt-e korlátlan hivatali bankkártyája Miskolc korábbi, fideszes önkormányzatától? Miért vett fel többszázezer forint készpénzt erről a kártyáról Budapesten, és azt mire költötte? Vagy, hogy miért a miskolciak adóforintjaiból fizették az ő budapesti taxiszámláit? – hiszen azt állítja, Miskolcon élt és dolgozott.

– Ennek ellenére hivatali ideje alatt közel kétszázezer forintnyi taxiszámlát fizettetett ki a miskolci önkormányzattal, azaz a miskolci adófizetőkkel, amellett, hogy amúgy is annyit ment szolgálati autóival, hogy akár 4 és félszer megkerülhette volna a Földet – mondta Bazin Levente, hozzátéve: csak üzemanyagra, parkolásra és autópálya-matricára több mint 7,5 millió forintot költött a korábbi jegyző.

Felidézte Alakszai Zoltán azon állítását, hogy a több százezer forintos éttermi számlák a befektetőkkel történt vacsorák után maradtak, de a Velünk a Város politikusa szerint „erre semmilyen bizonyítéka nincs”. – Ellenben mi bizonyítani tudjuk, hogy a számlák egy részén nem az éttermi fogyasztásra alkalmazott 5 százalékos Áfa szerepel, hanem 27 százalékos, amit alkoholfogyasztásra, vagy elvitelre alkalmaznak. Mindezekre a kérdésekre választ várnak a miskolciak.


A témában megkerestük Alakszai Zoltánt. A Fidesz-KDNP most már frakcióvezetője válaszában úgy fogalmazott, „úgy tűnik, Bazin Levente rámcsavarodott és péntekenként Alakszai-napot tart, ahelyett, hogy dolgozna. Javaslom neki, és a többi baloldali képviselőnek, hogy kezdjenek el dolgozni. Ehhez jó egészséget kívánok.”

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!