Ugrás a tartalomra

Veres Pál polgármester: idén 14 ezer forintra nő a Salkaházi-támogatás összege

Kujan István
Utoljára módosítva
2023. október 10. kedd 19:08
Miskolc polgármestere - a Velünk a Város frakció képviselőinek jelenlétében - rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be, hogy idén 14 ezer forintra nő a Salkaházi Sára Miskolc Program támogatása. A városvezető beszélt a programhoz kapcsolódó ajándékokról is.
Fotók: Kézdi Ákos

Veres Pál polgármester a bejelentés előtt megköszönte a miskolci szépkorúak megértését és türelmét. Hiszen - idézte fel a városvezető - az elvonások, a világjárvány, a rezsidíjak elszabadulása, a rekordmagas infláció miatt a városvezetésnek "nem volt lehetősége adni".

- Minden forintot egymás mellé téve, szigorú takarékossággal arra törekedtünk, hogy működőképes maradjon a város. Pedig szívesen adtunk volna - emelte ki.

Hozzátette: most, hogy "egy picivel előrébb jutottunk", megkapják a Salkaházi-juttatást az arra jogosult miskolci nyugdíjasok.

Veres Pál emlékeztetett: két évvel ezelőtt 12 ezer forint volt a támogatás összege - idén viszont 14 ezer forint lesz. Azért ennyi, mert a kimaradt egy évnyi emelést is pótolja az önkormányzat. Ennyit visz majd a postás minden jogosultnak.

- Tudjuk, hogy a jelenlegi helyzetben minden forintnak helye van, és önöknél jó helye van - szólt az élő közvetítésben a nyugdíjasokhoz. - Miskolc egy gondoskodó város, és mi szeretnénk gondoskodni azokról, akik segítették ezt a várost felépíteni, akik nevelték az előző és a következő generációkat.

A 14 ezer forintos juttatás november 1-je és december 15-e között érkezik meg. A polgármester elmondta, több mint 30 ezer jogosultra számítanak, de még várják az érintettek listáját a nyugdíjfolyósító igazgatóságtól. Minden olyan miskolci részesül majd a juttatásból, akinek 285 ezer forint alatt van a havi nyugdíja.

A juttatás mellett az önkormányzat ajándékokkal is kedveskedik a miskolci nyugdíjasoknak a sok évtizedes munkáért. Egy kérdőívvel fordulnak majd a nyugdíjasokhoz, aki ezt megválaszolja, azok között kisorsolnak 200 jegyet a 200 éves Miskolci Nemzeti Színház előadásaira, 125 jegyet a 125 éves Herman Ottó Múzeumba, 60 koncertbelépőt a 60 éves Miskolci Szimfonikusokhoz, 40 nagyszülő-unoka párosjegyet a 40 éves Miskolci Állatkertbe, továbbá 30 nagyszülő-unoka párosjegyet az idén 30 éves Miskolci Csodamalom Bábszínház előadásaira. És folytatják a nyugdíjasok filmvetítéseit is, de egyéb programokkal és előadásokkal is kedveskednek.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!