Ugrás a tartalomra

Versenyen dől el, ki a mester két keréken

police.hu
Utoljára módosítva
2024. április 17. szerda 17:37
Általános iskolás gyermekek versenyeztek a biztonságos közlekedésért, és egyúttal a döntőbe jutásért, szerdán a miskolci Könyves Kálmán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában.
Fotók: police.hu

A „Ki a mester két keréken?” elnevezésű országos versengés vármegyei fordulóját a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság rendezte. Az izgalmas megmérettetés legfőbb célja az általános iskolás gyerekek felkészítése bizonyos szituációkra, ezzel együtt a biztonságos közlekedésre - írja a police.hu

A diákok, a KRESZ kérdéseket tartalmazó tesztek megoldása után kerékpárra ültek, majd a szervezők által kiépített pályán próbáltak minél gyorsabban, és minél kevesebb hibával végig kerekezni. A közlekedési szabályokat jól ismerő, és alkalmazni tudó tanulók országos szintű versenyen mérettethetik meg magukat, hiszen a legjobbak bekerültek az Európai Közlekedésbiztonsági Verseny Nemzetközi döntőjén résztvevő magyar csapatba.

A „Ki a mester két keréken?” vármegyei fordulóján, lány kategóriában Koleszár Johanna, fiú kategóriában pedig Pogány Dominik diadalmaskodott. Ők a Magyar Autóklub Közlekedésbiztonsági és Oktatási Parkjában megrendezésre kerülő országos döntőben képviselik majd vármegyénket.

A szerdai tusa végeredménye kerékpáros lány kategóriában:
 
1. helyezett – Koleszár Johanna – Sárospatak,
2. helyezett – Bolobás Jázmin – Szerencs,
3. helyezett – Kerekes Luca – Mezőkövesd.
A kerékpáros fiú kategóriában:
1. helyezett – Pogány Dominik – Mezőkövesd,
2. helyezett – Halász Hunor – Sárospatak,
3. helyezett – Olajnyik Benedek – Encs.
A legjobb KRESZ tesztlap kitöltője: Pogány Dominik – Mezőkövesd.
Az ügyességi pályán legjobban teljesítő: Olejnyik Benedek – Encs.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!