Ugrás a tartalomra

Vérüket adták

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2021. június 18. péntek 18:09
„Kezdd a nyarat véradással” címen indította el nyári kampányát a Magyar Vöröskereszt. Pénteken – a járványhelyzet miatti hosszú kihagyás után – a Helynekembe szerveztek véradást. Az akcióhoz több híres miskolci személyiség is csatlakozott. A korlátozások feloldása után egyre több a műtét, így szükség van a vérre. Arra kérnek mindenkit, aki teheti, adjon vért.

A veszélyhelyzeti korlátozások fokozatos enyhítésével és a szolgáltatások újraindításával a Magyar Vöröskereszt is megkezdte a kiszállásos véradások szervezését azokra a helyszínekre, ahol erre a járvány előtt is rendszeresen lehetőség nyílt. Pénteken a belvárosi romkocsmában kezdték meg a „Kezd a nyarat véradással” akciójukat, amelyen több híres személyiség, köztük Jancsó Dóra színművész is részt vett.

– Nagyon fontos számomra az egészségügy, már csak azért is, mert sok orvos és egészségügyi dolgozó van a családban. Talán pont ezért érzem szívügyemnek, hogy ezen a területen is segítsek, amiben tudok – fogalmazott.

De nem ő volt az egyetlen, aki a kampányhoz csatlakozott. A Bíborszél és a Z!enemi zenekar mellett a Sky Fanatic tagjai is képviseltették magukat a véradáson. Nahaj Péter, az együttes énekese először ült be a székbe vért adni, de nyomós oka volt, hogy ezt eddig nem tette meg.

– Gyerekkoromban volt egy szívműtétem, és nem adatott meg a lehetőség. Viszont a zenekar többi tagjával egyetemben nagyon örültem a megkeresésnek – hangsúlyozta, elárulva azt is, hogy a szúrás nem fájt neki, és örül, hogy segíthet.

Mocsári László képgalériája

Sok vérre van most szüksége az egészségügynek. A járványhelyzet miatt az elmúlt hónapokban jelentősen kevesebben adtak vért, így arra kérnek minden korosztályt, aki teheti, adjon vért, hiszen a korlátozások feloldásával a műtéti beavatkozások is beindultak és szükség van vérre – húzta alá a Magyar Vöröskereszt megyei szervezetének koordinátora, aki szerint a fiatalok egyébként lelkesek és készek segíteni, ha megszólítják őket.

– Viszonylag hosszú ideig voltak zárva az iskolák, az egyetemen sem tudtunk véradást szervezni – emlékeztetett Laták Kamilla.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!