Ugrás a tartalomra

Viharos széllel érkezik a vasárnap

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. január 29. szombat 16:52
A legerősebb széllökések sebessége az Időkép szerint a 100 km/órát is meghaladhatja.
Fotó: Időkép

Délután melegfront érkezik, vasárnap hajnalig többfelé okoz csapadékot. Havazásra nagyobb területen az Északi-középhegységben és keleten, északkeleten számíthatunk - írja az Időkép.

A Malik névre keresztelt viharciklon melegfrontját követő hidegfront már vasárnap hajnalban megérkezik, elszórtan záporok, jégdarazáporok, a hegyekben hózáporok alakulhatnak ki, és záporos csapadék a felhőátvonulásokból helyenként napközben is előfordulhat.

A meteorológiai szakportál előrejelzése szerint a front mögött az ország nagy részén viharossá fokozódik az északnyugati szél.

Főként északon, a főváros környékén és a középső tájakon 80-100 km/órás szélrohamokra is számítani kell,helyenként a 100 km/órát is meghaladhatja a legerősebb széllökések sebessége.
    

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet késő este várható, -3, +3 fok közötti értékekkel.
    
A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap általában 5 és 10 fok között alakul, de a délnyugati határ mentén 11, 12 fok is lehet. 

Hétfő hajnalra a szél jelentősen veszít erejéből, legközelebb kedden a Dunántúlon lehetnek viharos széllökések északi-északnyugati irányból, de a vasárnapihoz hasonló szélviharra ekkor már nem kell számítani.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!