Ugrás a tartalomra

Világbajnoki aranyakkal és dobogós helyezésekkel tértek haza Horvátországból

Kujan István
Utoljára módosítva
2023. szeptember 28. csütörtök 14:26
Idén Horvátországban, Novalján rendezték meg az International Dance Open Szövetség és az IBFF Fitkids világbajnokságát, amelyen a Harc- és Táncművészet versenyzői kiváló eredményeket értek el.
Fotók: magánarchívum

Jászka Tessza Alexa koregográfiájával három kategóriában indult, így három világbajnoki címet is nyert, valamint bekerülhetett a legjobb 30 produkció közé. Showtánc kategóriában 10 ellenféllel szemben állhatott a dobogó legfelső fokára.

- Hatalmas izgalommal várta az eredményt, hiszen nagyon szoros volt a pontszáma egy moldovai kislánnyal - elevenítette fel Gülmárné Toronya Alexandra, a Harc- és Táncművészet Sportegyesület edzője és koreográfusa. - Open kategóriában öt ország versenyzői mérték össze tudásukat, ahol szintén sikerült elnyerni a világbajnoki címet.

harc és táncművészet

Tessza új kategóriában, fitnessben is kipróbálhatta magát. Itt több elemet is bemutatott, ezért ez volt számára a legnehezebb.

- Elmondhatatlan, mekkora öröm volt a 7 éves kicsi lány számára, amikor ebben a kategóriában is neki szólt a magyar himnusz, és megkaphatta a világbajnoki kupát - tette hozzá.

Matusz Petra egyéni gyakorlatával Fitness Junior kategóriában mérethette meg tudását. Erős mezőnyben, kitartó munkával a negyedik helyezést érte el.

harc és táncművészet1

Nagy Estella Léna Show Junior kategóriában versenyzett egyéni produkciójával. A verseny egyik legerősebb kategóriájában döntőbe jutott, ahol szintén a negyedik helyet szerezte meg.

Koncsol Kincső egyéni versenyző az Open Junior kategóriában mutathatta meg tudását. Méltó ellenfelek között állhatott fel a dobogó második fokára.

Az egyesület Junior csapata két kategóriában, Open és Show kategóriában is bizonyított. Két alkalommal állhattak a dobogó legfelső fokára és hozhatták el a világbajnoki címet.

harc és táncművészet

- Nagy meglepetés volt számunkra, hogy a zágrábi Európa-bajnokság után itt, a világversenyen is bekerülhettünk a Top 30 produkció közé - mondta Gülmárné Toronya Alexandra.

A Top 30 gálára az ötnapos verseny alatt több mint nyolcszáz koreográfia közül választja ki a szakmai zsűri a legjobb 30 produkciót, újra lehetőséget biztosítva a versenyzőknek, hogy a legjobbak közül is a legjobbak legyenek.

harc és táncművészet

A világbajnokságot rendező szövetség elnőke, Slobodanka Boba Tintor nagyon elégedett volt a magyar delegáció teljesítményével, ahogy Szűcs Éva szövetségi kapitány is.

Gülmárné Toronya Alexandra augusztustól készül versenyzőivel erre a megmérettetésre. Értékelése szerint nagyon jól helyt álltak a gyermekek a világbajnokságon, nagyon büszke versenyzőire.

harc és táncművészet

A Junior csoport versenyzői: Kurucz Szofia, Koncsol Kincső, Matusz Petra, Lajos Lili Fruzsina, Nagy Estella Léna, Nagy Nóra Sára és Szűk Réka.

harc és táncművészet

 

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!