Ugrás a tartalomra

Világklasszis dicsőítő zenekarok töltik meg a DVTK Stadiont

Detzky Anna
Utoljára módosítva
2024. április 24. szerda 07:35
Miskolcra hozza el a reményt június 1-jén az Ez az a nap!, a teltházas budapesti Puskás Arénát követően.
Veres Pál köszöntötte az Ez az a nap! szervező csapatát / Fotók: Nehézy László

A fiatalok által kedvelt, vagány keresztény zenei rendezvény vidéki turnéjának második állomásaként a miskolci DVTK Stadiont választotta a debreceni Nagyerdei Stadion után. Június 1-jén neves keresztény könnyűzenészek hirdetik majd Jézus Krisztus örömüzenetét dalaikon és imádságaikon keresztül városunkban. Kapunyitás 15 órától lesz és 16-tól 22 óráig a résztvevők folyamatosan, hat órán át dicsérhetik a Teremtőt. 

A nagyszabású eseményt - amelynek idén a remény a mottója a Szeretet himnusza nyomán - közbenjáró imaalkalommal egybekötött sajtótájékoztató keretében jelentették be április 23-án, kedd este a DVTK Stadion VIP termében. Itt a helyi gyülekezetek lelkipásztorai is megszólaltak egy-egy rövid áhítat erejéig és a dicsőítő csapatban közreműködtek a miskolci keresztény zenészek, énekesek. 

László Viktor az Ez az a nap! főszervezője

A miskolci Ez az a nap! talán legismertebb fellépője Chris Tomlin, a modern gospel Grammy-díjas előadója, a „Mily nagy Istenünk” és a „Nincs más Isten” dicsőítő dalok szerzője lesz. A magyar keresztény zenekarok és énekesek jeles képviselői is színpadra lépnek, úgy, mint Pintér Béla, a Tibes, Pajor Tamás, Csiszér László, az Agapé Worship, az EMaBISz Worship, a Magyar Continental Singers. Végül, de nem utolsó sorban a hittestvéri szeretet jegyében Szlovákiából a Timothy&Tretí deň. A hagyományokhoz híven a zene mellett idén is kiemelt hangsúlyt kap az igehirdetés és a felekezetközi közös imádság a nemzetért és egész Európáért. 

„Nagy terveink vannak ezzel a hatalmas stadionnal. Az, hogy kivételesen nem lelkes drukkerek töltik meg, hanem Jézus Krisztus országát fogjuk itt építeni. Csodálatos dolog egy stadionban dicsérni az Urat, hiszen azonnal láthatjuk, ahogy ránézünk, hogy nyitva van az ég. Szeretnénk, ha körülbelül 15 ezren megtapasztalhatnák ezt Miskolcon” – mondta elöljáróban László Viktor, az Ez az a nap! főszervezője. 

Majd kiemelte, hogy Miskolcot a Szentlélek egyik gyújtópontjának és a „hegyen épült városnak” látja az országban, ahol sok felekezetközi összefogás, lelki munka és nagy előélete van a hasonló keresztény találkozóknak. 

Helyi keresztény könnyűzenészek is közreműködtek a dicsőítésben

„Amikor eljutott hozzám a híre, hogy egy ilyen rendezvény készül a városban, örömmel láttam vendégül a szervezőket, akikkel ma délután együtt is imádkoztunk” – osztotta meg Veres Pál, Miskolc polgármestere. „Mikor polgármester lettem, meghívtam a történelmi egyházak vezetőit, hogy beszélgessünk a hit erősítésének lehetőségeiről a városban. Talán kicsit közelebb kerültünk egymáshoz és azóta szinte két havonta találkozunk. Aztán több új protestáns egyház képviselője is megkeresett. Magam is keresztény családban nőttem fel és a hitem sok nehézségen átsegített. Elsősorban egy várost nem a csodás természeti, vagy értékes épített környezete tartja meg, bár ezekre is büszkék vagyunk, hanem a közösségei ereje. Azt vallom, hogy lényeges, hogy legyenek olyan sarokpontok, amelyek évezredeken keresztül az emberiség legalapvetőbb értékei tudnak maradni. Ezért fontos támogatni a keresztény közösségeket.”

Isten önfeledt közös dicsérete keresztény felekezetektől függetlenül

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!